10 начина за позитивен старт на деня

  • Сподели:
10 начина за позитивен старт на деня

Ако сте поспаливи като мен, определено утрото не е любимата ви част от деня. Спокойно, проучванията сочат, че едва 3 от 10 човека се наслаждават на ранното ставане. И за да не е раздялата с леглото сутрин едно от най-ужасните преживявания, ето 10 начина да го направиш с усмивка.

1. Кафето събужда теб. Според "Дейли Мейл", водата на празен стомах рано сутрин помага на организма да се събуди, така че ако пийнеш една чаша хладка вода непосредствено след ставане, метаболизмът ти ще ти се отблагодари по-късно през деня!

2. Пусни си музика! Не е нужно сутрините да са тихи. Ако докато се обличаш и оправяш за предстоящия ден, на фона звучи нещо любимо, това непременно ще направи сутринта по-приятна и позитивна.

3. Цитрусовите плодове са най-добрият приятел на ранните часове. Освен че са невероятно здравословна закуска, действат освежаващо и тонизиращо. Ако имаш време, фрешът също е идея!

4. Reader’s Digest предлагат един интересен старт на деня - стол под душа! Един най-обикновен пластмасов стол е всичко, от което се нуждаеш. Остави го под душа за минутка, за да се затопли, а после седни в него и остави водата да си свърши работата. Почти като воден масаж е – тонизира и дава енергия. После може да махнеш стола и да продължиш със сутрешния си душ.

5. Упражнения! Мръсна дума, да, но едно хубаво бързо и ненатоварващо разтягане рано сутрин ще направи чудеса, а и така тичането след автобуса ще е една идея по-лесно!

6. Награждавай се. Малките неща, които често не забелязваме, всъщност правят дните ни по-шарени и позитивни. Вземи си интересен мъг за сутрешното кафе, вместо скучната порцеланова чаша, или се зарадвай със сладки домашни пантофки във формата на животинче. Всичко, което предизвиква усмивка, прави сутрините по-хубави.

7. Превърни смартфона си в съюзник! Има редица приложения, които следят съня ти и умно те събуждат в подходящия момент. Просто потърси sleep cycle app и избери този, който ти харесва най-много, а в замяна вместо ужасната сутрешна аларма, бавно и постепенно телефонът ти ще се погрижи сутрешното ставане да не е равно на мъчение.

8. Изгради си режим. Ще се събуждаш по-лесно и няма да се чувстваш изтощен, ако всеки ден ставаш по едно и също време. Изкушението да си поспиваш до обед през уикендите е голямо, но само в период от две седмици, твърдят учени, организмът ти ще е настроил и биологичния си часовник на 7 сутринта и това няма да е шок, а навик.

9. Let the sunshine! Сутрините ще са много по-приятни, ако не забравяш да дръпнеш щорите и пердетата, и да оставиш слънчевата светлина да освети стаята. Това не е новина, сам знаеш, че когато времето е мрачно и дъждовно, и ставането е малко по-трудно. Именно затова най-добрият приятел на сутрините е слънчицето. Покани го в дома си и започни деня с енергия.

10. Имай график и подготвяй дрехите си от вечерта. Ако си свикнал сутрин да избираш тоалета си и да подреждаш органайзера, то не е изненада защо ти е по-трудно да ставаш! Ако правиш тези неща вечер преди лягане, на сутринта стресът ще е значително по-малко и ще имаш повече време да се разсъниш необезпокоявано и да се насладиш на кафето си. А какво по-добро от това?

Не забравяй - позитивният старт е най-добрата рецепта за успешен ден. Добро утро с усмивка!

10 начина за позитивен старт на деня

Позитивният старт е най-добрата рецепта за успешен ден. Снимка: playbuzz.com