10 неща, които да започнем да правим за себе си още днес (II част)

  • Сподели:
10 неща, които да започнем да правим за себе си още днес (II част)

1. Научи да даваш шанс на твоите идеи и мечти. В живота, рядко нещата се свеждат до получаване шансове; свеждат се до поемане на риск. Не можеш да бъдеш 100% сигурен, че ще успееш, но можеш да си 100% сигурен, че ако не направиш нищо – няма да успееш. В повечето пъти просто трябва да рискуваш. И без значение какво стане, винаги нещата ще приключат както е било писано. Или ще успееш или ще научиш нещо. И в двата случая печелиш.

2. Започни да вярваш, че си готов за следващата стъпка – Готов си! Помисли за това. Имаш всичко необ ходимо точно сега да предприешем следващата малка, реалистична стъпка напред. Приемай предизвикателстава по пътя си – те са подаръци, които ти помагат да вървиш напред и да се развиваш.

3. Започни да създаваш отношения с правилните хора. Влез в нови отношения с надеждни, честни хора, които се отразяват добре на човека, който си и който искаш да бъдеш. Изберете приятели, които ще бъдеш горд да познаваш, които ти се възхищават и които ти показват любов и респект – хора, които откликват на твоята доброта и отдаденост. И обърни внимание на това, което правят хората, тъй като действията на един човек са много по-важни от думите на другите.

4. Започни да даваш шанс на новите хора, които срещаш. Може да прозвучи грубо, но не можеш да задържиш всеки приятел, който имаш. Хората и приоритетите се променят. Докато някои взаимоотношения замират, други се създават. Оценявай възможността за нови взаимоотношения, като естествено се откажеш от старите, в които вече не се получават нещата. Вярвай в своята преценка. Възприеми новите връзки, знаейки че влизаш в непозната територия. Бъди готов да се учиш, бъди готов за предизвикателства и бъди готов да срещнеш някой, който може да промени живота ти завинаги.

5. Започни да се състезаваш срещу по-ранната своя версия. Вдъхновявай се от другите, цени ги, учи се от тях, но знай, че да се конкурираш с тях е загуба на време. Ти си в конкуренция единствено със самия себе си. Състезаваш се за да бъдеш най-доброто, което можеш да бъдеш. Целта ти трябва да бъде да подобриш собствените си рекорди.

6. Признавай успеха на другите. Започни да забелязваш това, което постигат другите хора. Бъди щастлив за тези, които отбелязват някакъв напредък в живота си. Каквото повикало, такова се обадило, и рано или късно хората, които си аплодирал, ще започнат също да те подкрепят.

7. Започни да търсиш светлината в трудни ситуации. Когато нещата са трудни и ти си отчаяни спри за момент, поеми си дълбоко въздух няколко пъти и потърси светлината – този малък лъч надежда. Припомни си, че точно това трудно изпитание може и ще те направи по-силен. И не забравяй всички твои победи и благословии – всички неща в живота ти, които са прекрасни.

8. Започни да прощаваш на себе си и на другите. Всички сме били нараняване от собствените си решения или тези на другите. Понякога болката отминава бързо, но има моменти, в които продължава твърде много. Прошката е лекарството. Да простиш не означава, че ще забравиш какво се е случило в миналото. Означава, че ще си вземеш поука от случилото се и ще продължиш напред с живота си.

9. Започни да помагаш на тези около теб. Грижи се за хората. Бъди техен пътеводител, ако можеш да им дадеш по-добра насока за нещо. Колкото повече помагаш на другите, толкова повече те ще искат да ти помогнат в бъдеще. Любов и доброта ражда любов и доброта.

10. Започни да слушаш вътрешния си глас. В повечето случаи да обмисляш идеите си с най-близките до теб ти носи успех. Но трябва да слушаш и собствената си интуиция. Казвай това което мислиш. Прави това, което сърцето ти смята за правилно.

Източник: Moyatden.bg