10 от най-странните закони по света

  • Сподели:
10 от най-странните закони по света

Когато пътувате по света, не е лошо да проучите местните закони и традиции. Това не само ще ви спести неприятности, но също така може да си прекарате ваканцията възможно най-добре.

1. Само квалифициран електротехник може да сменя електрическа крушка във Виктория, Австралия
Колко механици са необходими за смяна на електрическа крушка? Николко във Виктория. Във втория по население щат в Австралия е незаконно да сменяш крушка, ако не си лицензиран електротехник. Бунтовниците, които се противопоставят на този закон, може да получат глоба до 10 австралийски долара.

2. В Милано има изискване гражданите да се усмихват през цялото време, защото в противен случай ги грози глоба
В Милано има законово изискване да се усмихвате през цялото време, освен на погребения или при посещение в болница. Намръщените са заплашени от солидна глоба.

3. Във Флорида е незаконно да изпускаш газове на публично място след 18 ч в четвъртък
В 5.59 ч е добре. Но след това може са бъде счетено, че причиняване общественонарушение, така че най-добре тичайте у дома, за да го направите в уединение.

4. В Англия е незаконно да умреш в сградата на парламента
Този закон беше избран за най-абсурдния във Великобритания през 2007 г. "Хората, които знаят за тези неща, казват, че няма основание за подобен закон, да не говорим, че не съществува такъв в писмена форма никъде по света", казва говорител на Камарата на общините.

5. В Оклахома е незаконно магаре да спи във ваната след 19 ч
Няма никакъв проблем, ако магарето ви е будно и просто се радва на малко време на релакс. Но има проблем, ако е задрямало насред лава от балончета.

6. В Канада по закон една на всеки пет песни по радиото трябва да бъде изпълнена от канадец
Това е страхотно за почитателите на Джъстин Бийбър и не чак толкова страхотно за здравомислещите. Според Канадската комисия за радио и телевизия (CRTC) най-малко една пета от песните трябва да бъдат изпълнени от канадски певци.

7. В Япония е забранено да бъдеш дебел. И това в страната, която даде на света сумото
През 2009 г. депутатите установиха максимален размер на талията, което означава, че всеки мъж над 40 години не трябва да има талия над 78 см, а за жените таванът е 89 см.

8. Чистенето на тоалетната след 22 ч е незаконно в Швейцария
Чистенето на тоалетната след 22 ч в жилищна сграда е незаконно в Швейцария. Правителството смята това за шумово замърсяване.

9. В Чикаго противоречи на закона да ядеш на място, където има пожар
Независимо колко вкусна е пицата, ако ресторантът се запали, не можеш да се мотаеш наоколо.

10. В Германия е незаконно да ти свърши бензинът на магистралата, както и ходенето пеша по нея
Така че хората, които закъсат, трябва да отбият встрани и да използват клаксона, за да привлекат вниманието. Глобата за застрашаване на другите шофьори е 80 евро.

Източник: DarikNews.bg