10 тайни на успеха и вътрешния мир

  • Сподели:
10 тайни на успеха и вътрешния мир

Предлагаме ви 10 тайни на успеха и вътрешния мир, които със сигурност ще ви бъдат от полза.

1. Нека умът ти бъде отворен за всичко и непривързан към нищо

Какво означава ум, отворен за всичко? Ум, готов да приеме чуждите идеи, дори да не съвпадат с неговите собствени. Освободете ума си от привързаностите. Те са източникът на всички проблеми.

2. Не умирай със замлъкнала музика в себе си

Х. Джубран е казал: "Когато се раждаш, призванието ти е в сърцето ти". Е? Какво казва вашето сърце? Какво е вашето призвание? Следвате ли го? Поспрете за миг и посочете себе си. По всяка вероятност ръката ви сочи сърцето. Туптенето на сърцето ви е символ на вечната връзка между вас и Универсалния Разум.

Лявата половина на мозъка ви анализира, изчислява, пресмята, взема логическите решения. Тя мисли ли, мисли. Дясната половина е свързана с начина, по който възприемате чувствата. Вслушайте се в дясната страна, в невидимия спътник. Игнорирайте това, което, според другите, би трябвало да бъдете. Изразете музиката в себе си!

3. Не можеш да дадеш нещо, което нямаш

Това означава, че каквото внасяте в света, това и получавате. Привличате онова, което сте дали на другите. Нисшата енергия привлича нисша енергия. От тук разбирате, че за да се чувствате щастливи, трябва да дарявате щастие на околните.

4. Прегърни мълчанието

В пространството между мислите ви има кратко мълчание, което с практика можете да усетите. Именно там е жадуваният покой. Хората имат средно 60 000 отделни мисли всеки ден. Ако успеете да намалите броя им наполовина, ще откриете пред себе си цял свят от възможности.

5. Откажи се от личната си история

Миналото ви е свършило! Приемете това! Като се обвързвате с него, не само гарантирате неподвижността си днес, но възпрепятствате излекуването си. Приемете, че миналата ви история и всичките ви рани не са тук във физическата реалност. Не ги допускайте в ума си, защото те само ще размътят настоящите моменти.

6. Не можеш да решиш проблема чрез начина на мислене, който го е създал

Опитвайте да контролирате мислите си. Светът е такъв, какъвто трябва да бъде. Хората се държат така, както би трябвало да се държат. От вас зависи как ще възприемете всичко това.

7. Няма оправдано негодувание

Всеки път, когато сте изпълнени с негодувание, вие предавате контрола върху емоционалния си живот в чужди ръце. Изхвърлете упреците. Това означава никога да не приписвате другиму отговорността за това, което преживявате. Научете се да прощавате.

8. Отнасяй се към себе си така, сякаш вече си онова, което искаш да бъдеш

Каквото и да си представяте за себе си, започнете да се държите така, сякаш желаното е вече реалност. Това е прекрасен начин да задействате силите, които ще ви помогнат да осъществите мечтите си. Именно по този начин отивате напред във времето и поемате контрола върху собствената си съдба, като същевременно култивирате вдъхновение.

9. Почитай твоята божественост

Егото ви дели от първоизточника ви и ви кара да се чувствате безпокойни. Отдалечете егото от себе си. Живейте с мисълта, че сте част от световното съвършенство. Част от вселенския разум, който поддържа всичко и всеки на тази планета.

10. Мъдростта означава да отбягваш всички мисли, които те правят по-слаб

Една от най-омаломощаващите мисли е срамът. Тя предизвиква унижение. Ако носите мисли за срам в себе си, то вие се омаломощавате както психически, така и физически. След срама най-омаломощаващи са чувствата за вина и апатията. Те водят до самообвинения и отчаяние. Премахването на чувството за вина сваля голям товар от раменете ви. Ще се отърсите от чувството за вина чрез енергизиращата мисъл за любов и уважение към себе си.

Уейн Дайър, из "Десетте тайни на успеха и вътрешния мир" / Източник: myvelikoturnovo.com