11 романтични книги за лятото

  • Сподели:
11 романтични книги за лятото

Лято! Сезонът на любовта и романтиката. Слънчеви целувки, подскачащи върху шарките на копринените шалове. Топъл полъх, развяващ косите. Плясък на морски вълни, понесен високо на крилата на чайките. Стъпки в пясъка, водещи към Любовта.

Ето няколко романтични книги, с които да прогоните скуката в мързеливите летни следобеди.

11 романтични книги за лятото

1. "Още един ден", Фабио Воло

В рамките на една любовна история може да има от всичко. Целият живот се "случва" в хода на едно запознанство-влюбване-опознаване.

11 романтични книги за лятото

2. "Алеята на светулките", Кристин Хана

Това е историята на поколение жени, едновременно благословени и прокълнати. История за хората, които ни познават толкова добре, че знаят и как да ни наранят, и как да ни излекуват.

11 романтични книги за лятото

3. "Онова лято", Лорън Уилиг

Нюйоркчанката Джулия Конли получава изненадващо наследство от непозната пралеля – старинна къща в лондонско предградие от началото на XIX век. Когато пристига в Лондон да подготви имота за продан, младата жена не подозира, че фамилната къща крие мрачна тайна на сто и шейсет години.

Джулия се заема да я разплете, след като в гардероб с двойна стена открива пленителна картина на малко известен художник прерафаелит, изчезнал безследно през 1850 г.

11 романтични книги за лятото

4. "И всеки път морето", Наташа Драгнич

Семейна история, изпълнена с настроение и моменти на щастие и тъга. "Силен разказ за ревността, прошката, сбогуването и новото начало", пише "Космополитън"

11 романтични книги за лятото

5. "Лято в сърцето", Мери Макниър

Понякога едно лято може да пренапише живота ти…

11 романтични книги за лятото

6. "Всеки ден, всеки час", Наташа Драгнич

Необикновена и поетична любовна история, която звучи и вечна, и съвременна. Вечна, заради вярата в предопределеността двама души да имат обща съдба. Съвременна, защото животът наистина се оказва много сложен

11 романтични книги за лятото

7. "Малки чудеса", Марта Удруф

Оптимистично напомняне, че си струва да поемем "риска да бъдем щастливи". И че понякога – точно когато животът ни изглежда напълно излязъл от релси – е възможно да сме направили завой към нови места и хора, които не бихме могли да си представим и в най-смелите си мечти. А чудесата се случват, когато най-малко очакваме

11 романтични книги за лятото

8. "Под небето на Тоскана", Франсис Мейс

Красива любовна приказка с вкус на Италия

11 романтични книги за лятото

9. "Красивата Тоскана", Франсис Мейс 

Това е продължение на любовния романс на авторката с Италия. Когато вижда старата вила в Тоскана, Франсис разбира, че най-накрая е открила истинския си дом. Пристигайки в Италия с очаквания за приключения, авторката разбира, че истинското щастие в сладостта на ежедневния живот.

Пасторалната обстановка и простият живот, в който приготвянето на вкусна храна, грижата за градината, пазаруването в местните магазинчета и храненето под асмата, под съпровода на цикадите - това е истинска идилия

11 романтични книги за лятото

10. "Всеки ден в Тоскана", Франсис Мейс - третата част от поредицата за Тоскана

Минали са 20 години, откакто авторката е купила и реставрирала 200-годишната вила в Тоскана. Тя е успяла да превърне старата къща в красив дом, да създаде чудна градина, да се потопи в италианския начин на живот.

Любителка на старините, Франсис е открила порутена къщичка във все още дивия планински район над дома си. Очарована, тя я реставрира, превръщайки я в къща, излязла сякаш от приказките.

Отново се потопяме в багрите и ароматите на Италия, усещаме красотата на малките неща и сладостта на простия живот

11 романтични книги за лятото

11. Неочаквано лято", Джули Джеймс

"Смесицата от интелигентен хумор, изпепеляващи чувства и умело разказана история – запазена марка за романите на Джули Джеймс – превръща тази книга в бестселър.", "Романтик Таймс"