12 причини защо трябва да правим секс всеки ден

  • Сподели:
12 причини защо трябва да правим секс всеки ден

Сексът ни позволява да поддържаме добра физическа форма, както ни помага да смъкнем излишното психическо напрежение. От изключителна важност е колко често го практикуваме, ако искаме да бъдем тонизирани и психически необременени. Сексът е изключително важен, ако искаме да бъдем здрави, да се чувстваме щастливи и да изглеждаме по-млади и красиви. Липсата на секс може да повлияе негативно и на двата пола – при жените тя може да доведе до покачване на лошия холестерол, а при мъжете - може да спомогне за развитието на рак на простата. Затова е важно да наблегнем на редовния полов живот и да не го оставяме на заден план, тъй като това пряко може да се отрази на здравето ни. Сексът освобождава ендорфини, които от своя страна ни карат да се чувстваме по-щастливи и удовлетворени от живота.

 

1. Помага ни по-лесно да заспим

Сексът намалява нивата на кортизол, който е хормонът на стреса и увеличава хормонът окситоцин, който спомага да се чувстваме по-спокойни и удовлетворени. По време на секс се отделят голямо количество хормони на щастието, които ни успокояват и зареждат с положителни емоции. Когато човек е под стрес сънят идва по-трудно, поради натрупалото се напрежение и хормонът на стреса е главният виновник, който не ни позволява да заспим. Чрез секса можем да коригираме своето безсъние и да успокоим натрупалото се напрежение..

2. Спомага за повдигане на нашия тонус

Ако искаме да се отървем от умората, стреса и напрежението, както и да повдигнем своя тонус и да се заредим с положителни емоции, е нужно да правим по-често секс. Сексът сутрин ни ободрява, кара ни да се чувстваме изпълнени със положителни емоции и заредени с достатъчно енергия за предстоящия ден. Сексът има способността да подобри самочувствието ни.

3. Предпазва ни от психическо изтощение

Сексът има способността да ни разтовари от негативните мисли, да изчисти съзнанието ни от отрицателните мисли, както и значително да подобри нашата памет. Когато сме изтощени психически най-доброто лекарство, с което можем да се отървем от стреса, е именно сексът.

4. Повлиява положително на фигурата ни

Когато сексът е по-интензивен и се прави по-често, той има способността да влия положително на нашето тяло. Ако искаме да вкараме бедрата, коремните и тазовите мускули, просто трябва да заложим на по-честата му консумация. Сексът пряко влияе за извайването на красиви фигура, тъй като чрез него горим мазнини и включваме в действие всички мускули. Чрез секса освен че натоварваме голяма част от мускулите си, успяваме и без проблем да тренираме по-голямата част от тялото си.

5. Намалява стреса

Когато сме изнервени, напрегнати и стресирани в тялото си имаме голямо количество от хормоните на стреса, които можем да прочистим чрез секс.

6. Подобрява кръвното налягане

Сексът има способността да ни лекува, като успява пряко да се грижи и за здравето на сърцето ни. При двойките, които страдат от високо кръвно налягане, сексът успява да го нормализира, нещо повече - успява значително да го намали.

7. Кара ни да се чувстваме и да изглеждаме по-красиви и желани

Безспорно, когато се чувстваме сексуално удовлетворени, ние изглеждаме по-красиви и по-щастливи, както без проблем започваме да  излъчваме положително настроение, удовлетворение и спокойствие – всичко това ни прави по-привлекателни, красиви и желани от хората около нас.

8. При мъжете помага за превенция срещу рак на простатата

Научно доказано е, че редовният секс, може да предпази мъжете от рак на простата. При по-честия секс от организма на мъжа успяват да  се изхвърлят химикалите и веществата, които са главните виновници за развитието на рак на простата.

9. Помага ни срещу главоболие

Сексът има болкоуспокояващ ефект и може да повлияе положително срещу мигрена и силно главоболие.

10. Предпазва ни от потенциални проблеми, свързани със половите ни органи – бучки, кисти, тумори

Сексът действа на нашия организъм изключително положително и редовната му консумация, може да ни предпази от най-различни образувания и бучки по-половите ни органи.

11.  Сексът помага при влошени отношения при по голяма част от двойките

При двойки, които имат проблеми и разногласия, сексът може да повлияе изключително положително на настроението на двамата партньори и значително да смъкне натрупаното  напрежение, гняв  и безпокойство.

12. Сексът може да ни предпази от рак на гърдата

Безпокойството от липсата на секс може да се отрази изключително негативно при жените. Редовният секс може да подейства като потенциално предпазно средство срещу рак на гърдата, тъй като чрез секса в организма на жената започват да бушуват хормоните на щастието и това пряко се отразява на жлезите, а липсата на редовен секс води до застой на кръвта в половите органи, което от своя страна отключва различни болести.