12 сладки факта за любовта

  • Сподели:
12 сладки факта за любовта

Ето 12 любопитни факта за любовта:

1. Мъжете, които целуват жените си всяка сутрин, живеят пет години по-дълго, отколкото тези, които не го правят.

2. Най-старaтa любовна песен, която е известна, е на повече от четири хиляди години и произхожда от района между реките Тигър и Ефрат. Районът е бил наречен Месопотамия, а днес го познаваме като Ирак.

3. Две трети от населението признават, че са по-склонни да се влюбят в някого, когото познават от известно време, отколкото в непознат.

4. Влюбването може да има успокояващ ефект върху тялото и ума. Освен това спомага за поддържането на нервната система и подобрява паметта на влюбения.

5. Любовта може да предизвика също толкова голям натиск върху тялото, колкото силен страх. Човек открива същите психологически знаци - разширени зеници, потни длани и ускорен пулс.

6. Сканиране на мозъка показва, че когато видим снимка на партньора си, се повишава активността в тази част на мозъка ни, която контролира желанията.

7. Единадесет процента от всички жени проверяват в Google лицето, с което са се запознали или имат среща, но само седем процента си го признават.

8. Характерите на двама души в една връзка се уеднаквяват все повече и повече с времето.

9. Когато се целуват 65% от хората се навеждат надясно, а само 35% - наляво.

10. Традицията на предложението за брак с диамантен пръстен идва от архиепископ Максимилиан от Австрия, който през XV век, дава диамантен пръстен на годеницата си Мария Бургундска.

11. Брадата на мъжете расте най-бързо, докато очакват да правят секс.

12. На всеки "Свети Валентин" във Верона, италианския град, където се развива пиесата на Шекспир "Ромео и Жулиета", се получават около 1000 писма, адресирани до Жулиета.