12 загадъчни цикъла в живота на човека

  • Сподели:
12 загадъчни цикъла в живота на човека

Всеки от нас трябва да изпълни своята програма във всяка една конкретна възраст и в крайна сметка за целия си живот.

Точката на живота ни, която започва своя път в Овен, в момента на нашето раждане, се движи със скорост 4,3 градуса за година и го завършва в Риби. Ние винаги можем да определим точно с какви проблеми ще се сблъскаме в една или друга възраст.

Ето как протича изпълнението на житейската ни програма. Можете да направите своите изводи:

От 0 до 7 години 

Точката на живота ни на тази възраст се движи по най-щурия знак - Овен. В децата кипи енергия, те са палави и любознателни, искат на момента да знаят всичко и за всички и няма сила, която би могла да ги спре. И не бива да притискаме детето на тази възраст, напротив, трябва да му се предостави повече свобода, нали за него е много важно да се самоутвърди и да прояви своите способности.

Задачата на родителите е да научат детето на любов и състрадание към ближните, да не позволят в него да се развие егоизъм и жестокост. Понеже девизът на тази възраст и на Овена е "Аз искам!". Не позволявайте на детето да обижда животните и другите дечица, учете го да се отнася грижливо към природата, възпитавайте в него силна воля. Ако не съумеете да развиете в него тези качества до 7 години - никога няма да го направите по-нататък.

От 7 до 14 години 

Точката на живота ни се премества към наперения Телец. Сега родителите не бива да изпълняват всички материални желания и капризи на своето чедо. На този етап в живота му е необходимо да го научим да контролира своите емоции, особено гнева и агресията. Необходимо е то да развива и тренира своята памет.

Постарайте се "културно", но твърдо да формирате кръга от хора, с които общува юношата, тъй като на тази възраст в него се акумулира негативната енергия на тълпата, което може да се прояви след това в жестокост и непримиримост към околните. Но и не го изолирайте от връстниците му.

Голямо значение има мястото, където те се срещат и атмосферата там. Важно е също така да се заложат основите на едно системно обучение. Постарайте се детето да усвоява повече от изучавания материал, колкото повече - толкова по-добре. На тази възраст е доста лесно да се научи детето на любов към изкуството и естетиката.

Това е най-подходящото време за обучение в музикални и художествени школи, курсове, училища. А на 13–14 години е редно да се формира в подрастващите и правилно отношение към своите предци и корени. Може да се разсъждава вече и на философски теми.

От 15 до 21 години

Точката се движи в знака на Близнаци. Време е активно да се развива интелектът и самостоятелното мислене. На 15-16 години човек влиза в социума, който има свои закони и правила, които той трябва да се научи да спазва, за да го приеме обществото. Необходимо е да се раздели със своята разпиляност, безотговорност, влечение към клюки и интриги.

Родителите е време да се заемат с половото възпитание на своите чеда, иначе те сами ще научат всичко (всъщност, тези препоръки по повод половото възпитание са безкрайно остарели, започнете доста по-рано). На тази възраст е полезно да се пътешества много, да се изучават културите на други страни, да се попива разнообразна информация.

От 21 до 28 години

Точката на живота е в Рак. Това е много важен етап в живота на всеки човек. Главната задача е усъвършенстване на вътрешния свят, формиране на собствена ценностна система въз основа на опита на по-старото поколение. Занимавайки се със самоанализ и духовно усъвършенствайки се, човек трябва да се постарае да се освободи от много негативни качества: мнителност, отстраняване от околните, алчност.

Най-сложното в тази възраст е да се преодолее границата 25-26 години, когато човек е обхванат от желанието да захвърли всичко и да започне живота си отначало. Тъй като мнозина вече са създали семейство, в този период е много важно да се направи правилният избор.

Често пъти прибързани постъпки прекършват не само неговия живот, но и този на близките му. За да не се допускат грешки, трябва да бъдат формирани здрави духовни връзки с родители и роднини, и просто с по-възрастното поколение.

В трудна ситуация те са способни да помогнат реално и с думи, и с дела. 25–26 години е най-благоприятното време за раждане на деца, тъй като тогава те приемат най-добрите личностни качества от родителите си.

От 28 до 35 години

Точката на живота е в Лъв. Човек започва да проявява склонност към авантюризъм, алкохолизъм, наркомания; тече приток на енергия, който не всички използват правилно, мнозина я пилеят напразно, отдавайки се на утехи и развлечения, често пъти празни и безсмислени.

Най-доброто средство за борба с изкушенията са заниманията с философия, религия, четенето на книги, които извисяват нравствеността и чистотата на душата. Много е важно да се избере правилна философска концепция, да не се затъне в сектанство, да не се натрупа негативна енергетика, способна да сломи човека.

Преломният момент е до 32 години. От 28-годишна възраст семейните проблеми отиват на заден план, главното става собственото его. Човек се старае да се прояви в колектива, за да го забележат и оценят. На 29 години за първи път се прави равносметка за годините, които човек е изживял. За жените много важен период е 32-годишната възраст.

Време за смяна на чувствата, преразглеждане на своите лични отношения. На тази възраст често пъти се случват разводите, завързват се нови любовни връзки. Човек трябва да се постарае да анализира своето минало, да претегли всички "за" и "против", да не реже до корен. Новите чувства могат да продължат кратко, понякога дори само година.

От 35 до 42 години 

Точката на живота е в Дева. Настъпва моментът, когато човек трябва да отдаде по-голямата част от енергията, натрупана в предишния период. Необходими са яснота и методичност в подхода при решаването на най-различни проблеми. Периодът е благоприятен за професионално израстване и бракове по сметка.

Възрастта от 37 до 38 години е възрастта на кармична проверка, проверка от социума. Това е първият изпит за това как вие спазвате принципите на Зодиака, изпълнявате ли своята житейска програма. И ако не, очаква ви наказание във вид на различни житейски проблеми - уволнение от работа, тежко заболяване, предателство от страна на приятели.

В този период човек трябва задължително да отдели достатъчно внимание на своето здраве. Особено важно е да обърне внимание на своето хранене, да се постарае да не трупа в организма си шлаки. Във възрастта на Девата в характера на човека е възможно да се проявят неприятни черти - заядливост, мърморене, придирчивост, стиснатост, пренебрежение към чувствата и нуждите на околните.

Но най-важното - гответе се за най-отговорния цикъл в своя живот - 42 години - полуцикълът на Уран, когато точката на живота пресича жизнения "екватор". На тази възраст мнозина се опитват да променят своя живот, като си мислят, че го правят за по-добро - сменят семейството, местоработата, местожителството, увлеченията.

От 42 до 49 години

Точката на живота се движи в знака на Везни. В този период човек се старае да се отдаде творчески на избраното до 42-та година поприще. Тази възраст наричат още "циганско лято", когато настъпва хармония и зрялост както в личния, така и в социалния живот.

Всичко, което е било натрупано за предишните години, е анализирано, систематизирано и очаква реализацията си. Главната планета на Везните е Венера. Именно тя ръководи човека в стремежа му да създаде хармонични връзки, да следва законите на етиката и морала в работата и в чувствата.

В този период човек трябва да формира социалните си контакти, да се устройва на ново работно място, да проявява своите организаторски способности и да се пребори с недостатъците си. Такива като например, егоцентризъм, себелюбие, склонност към диктат. Периодът е подходящ за развиване на талантите, които той има.

От 49 до 55 години

Времето на Скорпиона. Труден, критичен период в живота на всеки човек, особено за жените. Налага се да променят установените отдавна възгледи, което не е никак лесно да се направи. Пречупването протича сложно и болезнено. На физическо ниво при мнозина често пъти възникват онкологични заболявания, а при други (особено на 52 години) се наблюдава сексуален синдром – повишена сексуална неудовлетвореност.

Във възрастта на Скорпиона човек притежава огромна саморазрушителна сила и за постигането на целта понякога е готов да върви ва-банк. Необходимо е човек да контролира своите емоции, в никакъв случай да не се затваря в себе си и да не се занимава с дълбок самоанализ.

По-често излизайте сред хора, срещайте се с приятели, заемете се с изучаване на психология, с творчество или с колективна дейност. Този период е благоприятен за разкриване и усъвършенстване на магични и окултни способности. Към това особено склонни са жените на 52 години.

На онези, които дотогава са водили неправеден начин на живот, съдбата им предоставя шанс да се поправят, да се откажат от заблужденията и да започнат да живеят според абсолютно нови философски принципи.

От 56 до 63 години

На тази възраст точката на живота се движи в знака Стрелец. Човек започва да се насочва към философията или религията. При мнозина се появява трескаво влечение към знания, които някога не са успели да придобият. Иска им се да изучат няколко науки едновременно, различни философски течения.

Като правило обаче не им се получава. Меркурий се намира в заточение и залавяйки се за много неща, човек не постига резултати изобщо. Постарайте се да си изберете едно нещо и да изучите този предмет по-задълбочено.

На 56 години човек преминава още една проверка от социума. Тук се проявяват всички грешки и пропуски, допуснати във възрастта 37 и 38 години. Който правилно е използвал този етап по своя път, той заема високи постове в обществото. Неиздържалите проверката не постигат поставените цели и се отправят на заслужен отдих.

От 63 до 70 години

Точката на живота се движи по знака на Козирога. Тече Последният Шанс! Именно на 63 години човек прави последния си избор, когато при желание той МОЖЕ да промени своя живот. Онзи, който направи неправилен избор, като правило си отива от живота или силно го съсипва.

Това касае особено хората, които се стремят да създадат друго семейство - в 90% от случаите нищо не се получава.Старото може да бъде разрушено, да се създаде ново практически е нереално. 

Във възрастта на Козирога е необходимо човек да се откаже от някои стереотипни представи, окончателно да изработи своята житейска, философска опора и да се научи да дава точна оценка на всяко явление, на всяко събитие, но в никакъв случай да не натрапва своето мнение и да слуша внимателно своите опоненти.

Много е важно да изгради правилни отношения със своите близки, тъй като на тази възраст мнозина се опитват да проявяват деспотичност. Постарайте се да изработите в себе си дипломатичност, умение да правите компромиси.

От 70 до 77 години

Времето на Водолея. Време за съзерцание на живота, на философски поглед върху него, поглед на страничен наблюдател. През целия си живот човек променя приоритетите си. В детството ние казваме: "Аз". В младостта: "Аз и светът", в зрелостта: "Светът и аз".

Във възрастта на Водолея остава само "Светът". Това е четвъртата степен на възприятието - най-важната в осъзнаването на живота и своето място в него.

Ако с годините такова възприятие за света не идва, то духовните качества на човека постепенно започват да угасват, той изпада в изтощение, което неизбежно довежда до разпад на физическото тяло. Времето на Водолея е време за наслаждаване на самотата или на семейното уединение със своята половинка, тъй като житейската програма вече е изпълнена.

Но наслаждавайки се на живота, проявявайте мъдрост и човеколюбие, тогава околните ще ви уважават за дълбокомислието, страведливостта и дълбокото познаване на законите на живота.

От 77 до 84 години

Точката на живота се движи в знака на Риби - жизненият цикъл завършва. На човека всичко му е ясно и понятно, той усеща връзката с природата, единението с нея. Настъпва духовната, космическата хармония. Човек се наслаждава на живота.

Онзи, който правилно е разпределил жизнените си сили, в това време би трябвало да пътешества, да опознава чуждите култури, запълвайки пропуските в познанието на всичко земно.

Именно в този период във високодуховните хора става включването към космическите източници. Човек се слива с Космоса, но - понякога той трябва да се връща на Земята. И - това е всичко. Съгласете се, че човек има за какво да си помисли...

Източник: margaritta.net