20 култови цитата на Фреди Меркюри

  • Сподели:
20 култови цитата на Фреди Меркюри

Гениален, обожаван, скандален - Фреди Меркюри (5 септември 1946 - 24 ноември 1991) е една от ная-ярките личности на музикалния небосклон. Няма да ви разказваме в какво семейство е роден, колко песни има и какво е постигнал. Просто ви представяме негови култови цитати, които казват много...

1. "Щастие не може да се купи. Но парите помагат да се намери!"

2. "Успехът ми донесе това, че целият свят ме идолизира и спечелих милиони. Той обаче ми попречи да намеря единственото нещо, от което всички се нуждаем - една любяща, трайна връзка. За мен любовта е като руска рулетка."

3. "Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда."

4. "Истинският талант винаги си пробива път."

5. "Аз не съм създаден за рая. Не, не искам да ида в рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!"

6. "Винаги съм знаел, че съм звезда. А сега вече и останалата част от света се съгласи с мен."

7. "Така и не ни пуснаха в Русия. Бяха много притеснени, че ще ги извратим."

8. "Съвременното изкуство е точно като жените - никога няма да му се насладите, ако се опитате да го разберете."

9. "Когато имам връзка, винаги участвам в нея с цялото си сърце. Не съм привърженик на половинчатите мерки и на компромисите. Просто не мога да понасям никакви компромиси. Раздавам се целия, защото съм си такъв. Опитвам се да се сдържам, когато някой ме привлича, но просто не мога да контролирам любовта и тя се развихря. Твърде бързо се включвам и накрая винаги се оказвам наранен. Може би просто привличам неподходящите хора? Целият съм в белези. Но не мога иначе, понеже съм мек по душа."

10. "Роматик съм, но наистина изграждам стена около себе си, така че е трудно на хората да влязат и да опознаят истинското ми аз."

11. "Песните са като нова рокля или риза: Можете да ги носите за известно време, а след това се отървавате от тях."

12. "Колкото по-голямо, толкова по-добре! За всичко!"

13. "Прекаляването е част от природата ми. Обикновеността е болест. Силно се нуждая от усещането за опасност и вълнение. Никога не се боя да рискувам."

14. "Не искам да променям света с нашата музика. В песните ни няма скрити послания. Обичам да пиша песни за съвременна консумация."

15. "Много съм емоционален. Мисля, че мога да полудея след няколко години."

16. "Дори и да нямам пукнато пени, ще ходя като персийски принц и никой няма да може да ме спре."

17. "Харесва ми да съм заобиколен от прекрасни неща."

18. "Аз съм само една музикална проститутка, душице."

19. "Хората продължават да се влюбват и да се разделят - този процес е безкраен и аз продължавам да пиша песни за него".

20. "Някои хора са доволни да бъдат на второ място, но не и аз. За мен това е поражение. Ако обичаш да си номер едно, да си номер две не е достатъчно."