2022 - годината на Водния Тигър

  • Сподели:
2022 - годината на Водния Тигър

Новата китайска година, която се пада под знака на Водния тигър ще започне на 1 февруари 2022 г. и ще продължи до 21 януари 2023 г. Тигърът е третият от дванадесетте китайски зодиакални знака, а негов кореспондент в европейския хороскоп е Водолей.

Родените през 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 или 2022, са под знака на Тигъра. Тигърът представлява енергия, сила, защита, алтруизъм, лидерство, целеустременост, уважение, революционни идеи, но също така уязвимост, чувствителност, егоизъм, надценяване и отношение „всичко или нищо". Неподвижният елемент на Тигъра е дърво. 2022 е година на водата според китайските пет елемента. Тъй като водата е еквивалент на черен цвят в системата от пет елемента, годината 2022 се нарича още Ян Черен тигър.

Тигърът, живият символ на силата като цяло вдъхва страх и уважение. Завладяващият динамизъм, интензивна активност, независимост и любопитство към другите ги правят неустоими, личности с много чар. Тигрите привличат последователи и почитатели. Той е смел, активен и самоуверен и е отличен лидер и защитник. Колкото и либерално настроени да са тигрите, те са страстни, прибързани и се съпротивляват на авторитета на другите. Въпреки че са егоисти в малките неща, те са способни на голяма щедрост, дори на алтруизъм, в по-големите. Тигрите са мъже и жени на действието, хвърлени от съдбата в светлината на прожекторите.



Тигрите са безстрашни същества, доколкото се заслепяват за опасностите и стремително се втурват там, където по-предпазливите индивиди биха се страхували да стъпят. Откровени пред лицето на несправедливостта, силните им хуманитарни инстинкти няма да им позволят да минат, ако видят, че е извършено зло над друг.
Тигрите са склонни да се откажат от ограничаването на традиционните роли, избирайки по-неограничен живот. С широк кръгозор на ума, те могат да приемат произволен брой кариери. Многобройните им преживявания служат за обогатяване на живота и добавяне на дълбочина към тяхната природа. Материалните облаги имат малко значение за тях.
Тигрите имат вродена магнетична личност, която привлича хората към тях като пчелите към меда. Сърдечни, общителни и дружелюбни, те се отличават със своя откровен, честен и открит подход. Тяхната огромна доброта и щедрост винаги ще блестят, освен когато са пресечени или притиснати в ъгъла, защото тогава те могат да станат яростни и свирепи.
Самотата често е цената, която тигрите плащат за позицията си на власт, но те свикват с нея. Още по-добре черпят от опита, натрупвайки нови енергии и голяма сила.

Хората, родени в годината на Тигъра, са доминиращи, магнетични хора, толкова смели и силни, че могат да изглеждат като прекалено уверени, авторитетни и властни. Безстрашната им природа означава, че ще опитат всичко ново и няма да отстъпят от предизвикателствата. Те рядко изоставят проекти или отговорности преди завършване.
Хората, родени в годината на Тигъра, са смели, състезателни, непредсказуеми и уверени. Те са много очарователни и харесвани от другите. Но понякога е вероятно да бъдат поривни, раздразнителни и прекалено снизходителни.

Упорити личности с твърда преценка, тигрите работят активно и се изразяват смело, правейки нещата с високопоставен начин. Те са авторитетни и никога не се връщат към казаното.
В китайската теория на елементите всеки зодиакален знак е свързан с един от петте елемента: злато (метал), дървоводаогън или земя. Например, дървен тигър идва веднъж в 60-годишен цикъл.
През 2022 г. хороскопът на всеки зодиакален знак ще се промени. Някои ще се отърват от срещнатите нещастия през 2021 г., докато други ще трябва да бъдат подготвени за неприятности и злополуки. 
Тигрите ще срещнат своята "година на раждане".Очаква се да се сблъскат с много предизвикателства, когато годината на раждане се повтаря на всеки дванадесет години. Носенето на червено ще донесе късмет в годината на рождени знаци.

Любов: 2022 г. е добра година за тигрите да се оженят. Самотните тигри ще имат голям шанс да си намерят гадже. Тигрите между 24 и 36 години трябва да обърнат повече внимание на взаимоотношенията, тъй като късметът им в любовта ще се колебае през 2022 г.

Кариера: Тигрите ще имат възможности да бъдат повишени през 2022 г. След като работят усилено в продължение на много години, те най-накрая ще получат одобрение от своите лидери. Тигри, не бъдете твърде високопоставени, иначе може да си навлечете неприятности и ревност от дребни колеги.

Богатство: Тигрите трябва да внимават да влизат в парични отношения с другите през 2022 г. Не очаквайте голям неочакван доход или огромно постижение. Разумното харчене на парите ще помогне на Тигрите да преминат безпроблемно през 2022 г. В годината на раждането на тигрите не се препоръчва да инвестират много в акции или фондове.



Щастливи цветове: кафяво.
Кафявото символизира благоразумието. Носенето на кафяви дрехи ще ви накара да изглеждате по-надеждни за вашите бизнес партньори.
Волът и козата са най-щастливите зодии през 2022 година.
Хората от заек, дракон, кон и петел са предопределени да се радват на гладък живот и късмет в правенето на пари през 2022 г.
За родените в годините на плъх, змия, маймуна, свиня и куче, ще трябва да положите сравнително повече усилия, за да постигнете постижения през 2022 г.

Добра ли е 2022 г. за раждане на бебе?
2022 г. е добра година за раждане на бебе, ако търсите неговите специфични благоприятни символи (сила, прогонване на злините и смелост). Годината на тигъра е петата най-желана година на зодиака.
Бебе, родено през 2022 г., ще бъде Воден тигър. Те са умни, хумористични и добри в общуването. Обикновено имат късмет в печеленето на пари и имат силна способност да се адаптират към нови неща.