24-те качества на необикновения мъж

  • Сподели:
24-те качества на необикновения мъж

Вдъхновена от статията "24-те умения на необикновената жена", реших да споделя моето виждане за 24-те качества на необикновения мъж. Ето кои са те:

1. Той е чувствен

И не, няма да те заведе на лигаво-романтичен любовен филм, за да пръска сълзи и сополи, трогнат от "феерията" на чувствата. Неговата чувствителност се крие далеч зад клишираната романтика, импринтирана в главите ни, вследствие на свръхдоза Холивуд. Или пък Дисни?

2. Той е интелектуално надарен

И не. Отново не става дума за IQ-то му и аджеба дали може да смята наум уравнения от висшата математика. Неговият интелект се крие в това да те разгадава като гатанка във всеки миг. И не само теб, а и всички останали. Защото интелектуалните му дарби градят един свят на логическа подредба, от която си удивена и мигаш на парцали, когато той разказва за нея.

3. Той е открит

И отново - не нагъл, не арогантен, а открит. Такъв, какъвто намира начини да ти каже и покаже това, което е видял. И повярвай - ако му позволиш да ти се разкрие, и ти ще искаш и неусетно ще започнеш да разкриваш себе си.

4. Той е силен

А дори не ходи на фитнес. Няма да го видите да тича в парка, да върти педалите или да блъска тежести от лежанка. Силата му е дошла някъде отвъд и сякаш мисията му е просто да я изразява. Проводник е на твърдостта и енергията да отстоява това, което е. А има ли по-блажено чувство от това?

5. Той е енергичен

Езотерично или не, необикновеният мъж сякаш намира своя път да се свърже с първоизточника на енергия. Черпи от необятното, за да го трансформира и предаде на теб и на всички около себе си. Той е истински трансформатор и проводник на енергия. Цяло чудо е как от КЕВР не са му наложили някоя друга допълнителна такса за свръх производство :)

6. Той е любящ

И колкото и да ви е чудно, любящ е точната дума, която го описва. Любовта, която извира от него, той внимателно я насочва и канализира в посоки, избрани от него самия. А понеже е научен какво е любов – ще може да обича и вас. При това по истинския начин.

7. Той e мечтател

Не сте срещали по-голям мечтател от него. Непоправим просто. Дори има списък. Списък със 101 мечти. Е, кажете сега това не е ли прекрасно?

8. Той е реализиран мечтател

Мечтите му си имат криле – крилете, които той им е дал. Драсканията на мечти и пожелания са само част от необикновения мъж. В него живее онова малко духче, което го човърка и не му дава мира, докато направи всичко и повече, за да даде живот на мечтите си и да започне да ги живее. При това тук и сега.

9. Той обича кафето

Може да пие кафе по цял ден и във всякакви форми – късо, дълго, лате, макиато, капучино. Защото за него кафето е нещо повече от субстрат, ползван вместо клечки кибрит, с които да държи очите си отворени. Кафето за него е алюзията за живота – ако умееш да се наслаждаваш с цялото си същество на нещото толкова просто като кафето, значи ще намираш удоволствието в ежедневието. А с него то не омръзва.

10. Той е читателят и писателят на твоята душа

Не, не е необходимо да пише или да чете дълги романи или томчета с мъдростта, събрана от вековете. Той просто умее да чете в събитията техният скрит смисъл и да пише с думи това, което на нас, обикновените ни е трудно да изричаме.

11. Той носи в себе си тишина

Сред хора е душата на компанията. Ще го видиш в центъра на събитието, завъртащ около себе си вихър от хора и емоции. Тишината, която носи в себе си обаче е винаги там – сякаш на много дълбоко ниво необикновеният мъж знае, че е тук за малко и за кратко и умее да гледа на нещата през призмата на спокойствие. Спокойствие, което му дава тишината.

12. Той умее да слуша

Виждала си хиляди пъти как попива сякаш всяка твоя дума. Без отговор, без нужда от обяснения. Той е просто там и просто слуша. Знаеш, че те чува и че истински те разбира по начина, по който клепките му трептят, а зениците му сякаш ти говорят. На език разбира се, който не разбираш.

13. Той е бърз

И не – тук няма и намек за сексуалните му умения (за тях по-нататък). Той просто бързо се справя във всяка ситуация в дневния си битово-социален живот. Просто не губи време за глупости и може бързо да реши всеки проблем – от запушената мивка, изгорялата крушка до разкривените панти. А може би необикновеният мъж в минал живот е бил водопроводчик?

14. Той е див

Дивотата на неговата същност се крие обаче в това да се осмелява да иска нещо повече от това, което е сега, да вярва във възможността на осъществяването му и диво и първично да скача натам.

15. Той носи мека твърдост

Няма да го видиш с фаянсовите плочки, скрити под ризата (макар че не е изключено). Въпреки това решенията му са твърди, окончателни и обмислени. И е готов да ги следва. С цената на всичко. Мекотата му се крие в начина, по който без да е агресивен и налагащ се, успява да убеди себе си и света, че това, което иска е това, което трябва.

16. Той е гальовен

Той знае, че нежността изразява много повече от думите. Затова е гальовен и нежен. Любовта му сякаш може да бъде побрана в движенията му, с които без думи рисува свят, от който ти вече си.

17. Той е успял

В думата "успял" не се крият всички клишета на мъжа с пари, коли и жени. Необикновеният мъж знае какво представлява и следва всички свои пориви. Така че не очаквайте да го видите да стои 8 часа зад бюро, вършещ работа, която не харесва.

18. Той е алпинист

Но не е покорил Еверест, не е минал през Алпите, а и рядко ще го видиш по Балкана и Рила. Алпинистът знае обаче, че животът е като планина, която катерим и в която приемаме да бъдем такива, каквито сме при бързо променящи се условия.

19. Той е нещотърсач

Невероятният мъж е чел "Пипи дългото чорапче" и оттам е запомнил, че "Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери". Затова той е и нещотърсач – издирва изгубените парчета на пъзела на живота от сутрин до мрак и неуморно ги подрежда в красив пъзел.

20. Той е весел

А не знае нито един виц. Или поназнайва няколко от кумова срама. Което пък остава без значение, защото невероятният мъж носи в себе си от онази непорочна и неподправена радост, до която може да се свързва и да ти я подарява по всяко време.

21. Той е усмихнат

Усмивката му стил "зеле" е широка и необятна. До степен, че понякога си мислиш, че преиграва. Истината е, че той преиграва в моментите, когато убеждава себе си за смисъла да носи усмивката. И докато играе се появяват всички причини за усмивката му.

22. Той обича себе си

Понеже обича себе си, може да обича и теб. По истинския начин. В отговор на това ти трябва да му върнеш със същата любов от теб към теб. На първо място.

23. Той е свободен

Прилича на Джонатан Ливингстън-Чайката от едноименния роман на Ричард Бах. Защото неговата свобода го кара да мине отвъд преградите. Преградите, които сковават нас, обикновените.

24. И накрая... Той е необикновен

Защото е решил, че в обикновеното няма нищо. А той носи в себе си всичко!

Снимка: hd.99wallpaper.com