2CELLOS отбелязват 10 години заедно с нов албум

  • Сподели:
2CELLOS отбелязват 10 години заедно с нов албум

След повече от милиард аудио и видео стриймове, стотици разпродадени концерти и милиони фенове от цял свят, спечелени през 10-годишната им кариера заедно, хърватското дуо 2CELLOS ще отпразнува юбилея с шести студиен албум – Dedicated.

Вълнуващата колекция е посветена на отдадеността на Luka Šulić и HAUSER както към дуото, така и към музиката, виолончелото и публиката. Заедно с обявяването на албума, 2CELLOS представиха и нов сингъл от него - I Don’t Care, интерпретация на хитовата колаборация на Ed Sheeran и Justin Bieber. Песента е придружена от забавно видео, което съдържа кадри от невиждани досега моменти от кариерата на музикантите.

Новината за албума излиза малко след релийза на въздействащия римейк на Demons от Imagine Dragons, както и на рок класиката от Bon Jovi – Livin’ on a Prayer. След кратко прекъсване, в което Šulić и HAUSER отделят време, за да осмислят своите постижения и да си починат, дуото се събира отново в студиото по време на глобалната пандемия през 2020 г. и пресъздава някои от най-знаковите поп химни и вечни рок парчета. В подкрепа на проекта, виолончелистите ще направят дългоочаквано завръщане на сцена с турне в САЩ, което ще стартира на 26-ти март 2022 г. в Rosemont Allstate Arena.

 

Паузите са полезни за размисъл.Гледаш назад към това, което си постигнал, и обмисляш в каква посока искаш да поемеш в бъдеще. Преди пътувахме толкова много, че нямахме това време.Винаги сме планирали да се завърнем и вложихме много нова и свежа енергия в създаването на Dedicated. Надяваме се, че когато ни слушат, хората осъзнават, че челото е гъвкав и разнообразен инструмент, който е способен да изсвири както тежък рок, така и нежна балада или модерна музика“, споделят 2CELLOS.

С Dedicated Šulić и HAUSER представят богата палитра от различни стилове – от модерни поп парчета (bad guy на Billie Eilish, Shallow на Lady Gaga, Halo на Beyoncé), през рок хитове (Cryin на Aerosmith, Sweet Child O’ Mine на Guns N’ Roses, Wherever I Go на OneRepublic), до класики (Sound of Silence на Simon and Garfunkel).

 

Траклист

  1. Wherever I Go (OneRepublic)
  2. bad guy (Billie Eilish)
  3. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)
  4. Halo (Beyoncé)
  5. Shallow (Lady Gaga)
  6. Demons (Imagine Dragons)
  7. I Don’t Care (Ed Sheeran/Justin Bieber)
  8. Cryin’ (Aerosmith)
  9. Livin’ on a Prayer (Bon Jovi)

    10. Sound of Silence (Simon & Garfunkel)