4 големи пречки в сексуалния живот на мъжете

  • Сподели:
4 големи пречки в сексуалния живот на мъжете

Сексолози разбиват митовете, че мъжете са супернапористи в леглото! Британският сексолог Трейси Кокс например твърди, че всъщност по време на секс, доста мъже изпитват голямо безпокойство и несигурност, заради общоприетото схващане за тяхната доминираща роля в обществото. Представителите на силния пол често се чувстват притиснати да доминират и в спалнята, дори и да нямат сили за това. В опита си да отговорят на определени сексуални очаквания, все повече и повече мъже се провалят, според специалистката.

Друг пример: 59% от италианците, считани за най-сексуалните мъже в света, всъщност се чувстват много несигурни в интимните си отношения с жените. Това показват резултати от проучване, проведено от американската фармацевтична компания "Пфайзер" през 2000 г. Ако цифрите са верни, представете си само колко много други мъже по света преминават през подобни емоционални пречки!

Ето и четири от най-големите проблеми, които съпътстват мъжете в леглото, както и предложения за тяхното преодоляване:

1. Страхът от това, че няма да могат да продължат достатъчно дълго. Този страх е породен от гледането на порно, където половият акт обикновено е доста продължителен и мъжете се опитват да подражават на секс маратонците от екрана. Средното времетраене на половия акт е 7 минути, се сочи в изследване, направено сред 10 000 двойки в Ню Мексисо. Точно толкова време е нужно и на жените, за да достигнат до оргазъм, според американския специалист по репродуктивно здраве д-р Хари Фиш. Добре да това да се каже на мъжете, за да не се състезават, а да се забавляват.

2. Мъжете също имат проблеми относно голотата си. Те, както и жените, се вълнуват от външния си вид и се чувстват неловко от "биреното" си коремче например. Така че следващият път, когато се притеснявате, че мъжът ви ще види някоя и друга тлъстинка, знайте, че и той се надява да не видите неговата. Истината, е че на него му пука повече, отколкото показва.

3. Мъжете се ужасяват от мисълта, че могат да разочароват партньорките си. От страх да не се окажат лоши любовници, обикновено неглижират някои от най-често срещаните сексуални проблеми, като тревожност или еректилна дисфункция. И тъй като не искат да изглежда, че не знаят какво правят, мъжете най-често не търсят насоки от партньорката си.

Това води до незадоволителен секс и за двете страни, а и понякога до отвращение към него - зависи колко дълго се премълчава за проблема. Тук ключов момент е подкрепата. Ролята на жената е да инструктира, без да звучи назидателно, все едно преподава урок. Това, което е необходимо е и двамата да са отворени към отстраняването на проблема.

4. Мъжете се притесняват от размера на пениса си. И, странно, но това не е толкова свързано с женското задоволяване, колкото с конкуренцията. Само за уточнение: средният размер на мъжкия полов орган е 14.2 см. А по-важното е, че жените обикновено не се интересуват от размера. Но въпреки това, тези мерки е добре да бъдат напомняни често на мъжете, защото най-вероятно последното нещо, което искате, е вашият любим да страда от сценична треска.

Снимка: 8tracks.com