5 причини, поради които жените не се наслаждават на секса

  • Сподели:
5 причини, поради които жените не се наслаждават на секса

Сексът е един от най-лесните начини да подобрим настроението, тонуса и духа си. Но за някои жени той е „забранена зона“. Има много причини, поради които това е така.

Според специалиста по женско здраве д-р Пелин Батур, доста често жени, които са били сексуално активни започват да не достигат до оргазъм или да не изпитват желание от любовната игра и продължителния полов акт.Вашето сексуално здраве е важно и трябва да знаете, че имате възможности да го поддържате в добра форма“, казва д-р Батур , цитирана от Health/clevelandclinic. Тя сравнява сексът като шофирането на кола – има педали за газ и спирачка, които варират в различни периоди.

Ако сте доволни от качеството и количеството на вашия сексуален живот, няма смисъл да четете надолу. Не е нужно да предприемате повече действия, за да го подобрите, освен ако не искате. Но ако искате? Ето някои често срещани проблеми, поради, които не се наслаждавате на секса, както преди.

 

1. Стрес

Стресът може да повлияе на желанието ви за интимност, казва д-р Батур. Ако имате много задачи и сте изключително заета, или ако глобалната пандемия ви е повлияла на психиката, стресът у вас се е увеличил многократно и любовната игра под завивките определено не ви е приоритет. Намирането на начини за премахване на стреса може да помогне на сексуалния ви живот да се възроди.

2. Болка

„Болката по време на секс е като мигащ неонов надпис, който ви казва, че нещо не е наред“, казва д-р Батур. Честите причини за болезнен секс включват:

Дисфункция на тазовото дъно: Това често срещано състояние се случва, когато мускулите в основата на таза не се отпускат нормално. Жените с тазова дисфункция често имат болезнени сношения.

Хормонални промени: Промяната в нивата на естроген и тестостерон може да доведе до болезнен секс. Жените, които кърмят или влизат в менопауза, могат да имат хормонални промени, които причиняват вагинална сухота и усещане за парене при полов акт.

Други медицински причини: Има и други възможни причини за вагинална болка, включително инфекции и ендометриоза.

3. Психологически причини

„Тревожност или депресия може да попречи на сексуалното ви желание“, отбелязва д-р Батур. Проблеми в отношенията или стара сексуална травма също могат да повлияят на интереса ви към физическа близост с вашия партньор.

4. Липса на сексуално желание

Понякога сексуално желание е въпрос на мислене. „Много жени имат това, което е известно като отзивчиво желание - може би не сте толкова заинтересовани да инициирате секс, но след като започнете, осъзнавате: „Хей, това е забавно “, казва д-р Батур. "Понякога просто трябва да се пуснете по течението и да се оставите на партньора си без да му мислите много“. Някои жени имат слабо сексуално желание при липса на друг основен проблем. Това се нарича хипоактивно разстройство на сексуалното желание (HSDD). Друг термин, който се използва, е разстройство на женския сексуален интерес / възбуда.

5. Невъзможност за достигане на оргазъм

Много жени смятат, че трябва да могат да достигнат до кулминация по време на самия полов акт, но много - може би дори повечето жени се нуждаят от външна стимулация, за да постигнат оргазъм.