5 стъпки за по-добър външен вид

  • Сподели:
5 стъпки за по-добър външен вид

Оф, и на мен ми замириса на море, стана ми лятно едно такова ... Вън се разхождам под липите и вдишвам ли вдишвам, колкото дробовете ми позволяват от онази сладост, с която се връщам в детските години на вакнция и първите истински горещи дни.

И като се заговорихме за тях, май и на мен отпуската ми започва да потропва на вратата, а все още не съм положила усилие да се почувствам добре, излягайки се на пясъка или край някой басейн.

След стабилно проучване в редица сайтове, ето и моите пет стъпки за това как бързо и лесно да влезем във форма:

1. Спорт

Съмва се към 5 сутринта и в 6-7 вече слънцето упорито раздава усмивки по хоризонта. Зимата се притеснявах да излизам да спортувам толкова рано навън, но ето че вече не е студено, не е тъмно.

Ако оправданието ви е, че сте от 8 на работа и няма да успеете, просто спортувайте вечер. Няма нищо по-тонизиращо от спорт вечер, особено ако цял ден си прекарал пред компютъра в офиса.

Дали ще изберете бягане, тенис, футбол или нещо друго, важното е да има движение. Диетата помага за сваляне на килограмите, но истината е, че без спорт и движение, кожата ви ще започне да увисва и постепенно ще започнете да заприличвате на шар пей. Не е лошо, разбира се, но за човек естетическият вид е малко по-различен.

2. Вода

Това е моята мъка и щастие. През лятото лесно стигам златните 2 литра вода на ден. Зимата изпадам в немилост и понякога изпивам една или две чаши – лоша работа.

Но сега времето е топло, организмът работи на пълна пара и е страхотно, че можем да пием толкова, колкото е полезно. Акцентирайте на студените чайове, фрешовете, водата. Избягвайте газираното и резултатите бързо – бързо ще ви споходят.

3. Хранене

Какъв хранителен режим ще изберете, зависи от вашата собствена нагласа и предпочитанията на организма. Вслушайте се в него и той ще ви подскаже.

Дали ще наблегнете на салатите и плодовете, приемайки протеини от месо или киноа, зърнени култури, ядки и броколи, зависи от вашата собствена нагласа в момента. Важно е да регулирате количеството, качеството и времето на храненията, за да постигнете оптимален ефект.

Няколко хранения на ден 4 - 5 пъти в малки количества на здравословно приготвена храна, като последното хранене да е поне 4 - 5 часа преди лягане ще ви се отрази добре.

4. Хоби

За да изглеждате добре външно, трябва да се чувствате щастливи и отпочинали. Намерете си занимание, което да ви разсейва и да ви зарежда с положителни емоции – спорт, изкуство, уроци, сериали, игри ... Не влизайте в рамка. Изберете си занимание, което да ви разтоварва от ежедневието и се постарайте да го правите поне по 1 час на ден.

5. Сън

Сега я втасахме. Работа около 10 - 12 часа, 2 часа тренировка, 1 час хоби, 1 час път до работа, 2 часа ядене... май не остана много за спане. Постарайте се да оптимизирате ежедневието си така, че да намерите място за поне 6 - 8 часа сън.

Може да съчетаете тренировката с времето за пътуване към работа, като ходите дотам с велосипед. Качественият сън ще промени външния ви вид и ще изглеждате много по-добре.

Всичко останало е въпрос на козметик, фризьор и правилно подбран гардероб. Ама още ли не сте сложили банските и хавлията, аз вече тръгвам с бодра стъпка към плажа :)