5 урока за справяне с разделите

  • Сподели:
5 урока за справяне с разделите

Справянето с разделите е трудно изпитание, но всеки е минал през него поне веднъж в живота си и нека си го кажем – никой не е умрял от разбито сърце.

Всяка раздяла е уникална, също като предшестващата я връзка. Но определено има някои DOs и DON’Ts, които е по-добре да спазвате, за да мине всичко ако не по-леко, то поне по-бързо и окончателно.

1. За Бога, спрете да му/ѝ звъните.

Световната история не познава прецедент, в който някой е решил да не къса с половинката си след сто и осемдесетия ѝ сълзлив мейл или смс. Едно искрено извинение или красив жест на внимание (ако изобщо вината е у вас) би могло да бъде от полза, но ключовата дума е ЕДНО.

Истината е, че шансовете да се съберете са обратно пропорционални на отчаяните жестове, които правите, за да се съберете отново. Изгубете с достойнство и ако раздялата ви се окаже грешка, рано или късно може и да се съберете отново. Времето ще покаже. Вие не може да направите нищо по въпроса.

2. Не карайте приятелите си да вземат страна.

Явно не ви стига това, че сте се разделили с половинката си, а сега се опитвате всячески да изгубите и няколко от вашите близки приятели. Спрете веднага! Това е незряло, грозно, отчаяно поведение и никой, който е поне малко със всичкия си, не би настоявал на такова нещо.

Освен ако половинката ви не ви е съсипала от бой и не представлява реална опасност за околните, вие нямате право да изисквате от приятелите си да прекратят всякакви контакти с този човек.

3. Дръжте се все едно, че не ви пука.

Странен съвет, нали? Останалите психолози биха настоявали да излеете мъката си, да не таите гняв в себе си, да разпознаете негативното чувство, което ви владее. Да, направете всичко това в кабинета на терапевта, пред най-близкия си приятел или под душа.

Сцените на публични места и безконечните монолози за разбитото ви сърце с всеки, който ви е попитал как сте, няма да ви накарат да се почувствате по добре, така че спрете!

Ако преживеете бурята с вдигната глава, поплаквате си на сигурно и дискретно място и не питате всеки общ познат за живота на бившата си половинка, моментът, в който истински ще престане да ви пука, ще дойде по-скоро.

4. Обърнете внимание на себе си.

Независимо дали е маникюр, рокля, спортна кола или магистратура в чужбина. Всяка инвестиция в себе си е ценна (стига да не е напук или заради бившия/бившата). Не мислете какво той/тя би помислил/а като ви видят. Може да е трудно но все пак се опитайте да си угодите царски. Тук има две основни правила.

Помислете какво наистина ви е интересно и ви доставя удоволствие и се опитайте да не харчите пари, за които може после да съжалявате. Ако не ви идва нищо на ум, отдайте се още по-сериозно на работата си, краткосрочния спад в личния ви живот може да ви донесе дивиденти в различни насоки.

5. Не се хвърляйте на първия срещнат.

Няма спор, че връзките за утеха са само за това, не си играйте с чувствата на хората и не ги подвеждайте, че нещо може да се получи. Все пак какви са шансовете в деня, в който ви зарежат и вече стабилно сте започнали да давите мъката си в алкохол, истинската любов на живота ви да ви се усмихне от бара? Сериозно, какви са?

Ако толкова зажаднеете за близост или физически удоволствия, обадете се на някое старо приятелче за секс, свалете си хубаво порно или си купете нов вибратор (респективно надуваема кукла). Ако облечете куклата в забравената у вас непрана тениска на любимата, направете услуга на себе си и света или потърсете професионална помощ.

Още интересни статии на автора може да откриете на Milaswellness.com.

Снимка: 7-themes.com