Амулети според зодията

  • Сподели:
Амулети според зодията

Амулетът винаги се свързва с индивидуалността на човек, активира силните страни на личността и свежда недостатъците до минимум. Всяка зодия непременно си има амулет, който е предназначен за точно определения зодиакален знак.

Овен

Златото е олицетворение на съвършенството и познанието. Великолепно подхожда на Овена – първия от огнените знаци. В Древен Египет златото е било символ на дълголетие, а за ацтеките е означавало завръщането на пролетта. В труден момент златния талисман се държи в ръка – може да е пръстен, бижу, монета или слитък.

Телец

Древните хора са смятали, че слонът защитава от лошите погледи и недоброжелатели и предпазва от злото. Животното стабилизира положението на притежателя си Телец в обществото, помага за натрупване на богатство, помага за разумните решения в бизнеса.

Близнаци

Представителите на зодия Близнак, трябва да притежават ключ. Близнаци, носете амулета си ключ в чантата си или в десния джоб. Той ще ви помага да извоювате победи. Когато почувствате неразположение, вземете в ръце ключа и го разтрийте, докато не почувствате топлина.

Рак

Луната носи вдъхновение и семейно благополучие. Тя изостря чувствителността и предразполага към нежност Раците. Носете сребърен медальон във вид на полумесец.

Лъв

Звездата е олицетворение на реда и успеха. Тя направлява съдбата на Лъвовете. Преди да направят важна крачка, представителите на тази зодия трябва да поискат съвет от амулета си, който може да е във вид на кристално мънисто, някакъв прозрачен камък.

Дева

Совата символизира мъдростта и постоянството на зодия Дева. Имайте за талисманче фигурка във формата на сова, може някакво глинено изображение.

Везни

Везните имат нужда от амулет сърце. Той символизира жизнените сили, стремежа към успех, разкриване на всевъзможни тайни. Носете го със себе си във форма на медальон, брошка. Материалът, от който е направен амулета не е от значение.

Скорпион

Скорпиони, носете жаба. Тя символизира промяната, плодородието и разума. Носете със себе си фигурка, направена от зелено стъкло или малахит.

Стрелец

Бръмбарът помага на зодия Стрелец. Той е емблема на верността и дълголетието. Такъв амулет ще донесе на Стрелците увереност в собствените сили.

Козирог

Козирогът трябва да има костенурка. Направете фигурка на животното от какъвто и да е материал, носете го със себе си особено когато усетите, че силите ви напускат.

Водолей

Покровителят на Водолея е ангелът. Носете амулет в тази форма. Подходящо е фигурката да е от порцелан или стъкло.

Риби

За Рибите е нужна раковина. Тя дарява покой и радост. Подчертава очарованието на тази зодия, предпазва от клевети.

Източник: sanovnik.bg