Астро прогноза за 6 октомври

  • Сподели:
Астро прогноза за 6 октомври

Луната в Дева участва в образувалия се днес голям Земен тригон, който ни прави по-търпеливи, стабилни, спокойни, надеждно стъпили на твърда почва, материално успешни и концентрирани. Земната Луна, подкрепена от Сатурн в Козирог и Уран в Телец, ни настройва на прагматична, делова вълна, нищо, че е събота. Може би точно сега моментът е идеален да разчистим пространството около себе си, защото Луната в Дева обожава реда, нещата да са на мястото си, чисти и подредени, в хармонична красота и усещане за уют.

Истината е в детайлите - изрича Лунната Дева - и се заема за работа. А работата истински ще спори! Помагат й от няколко страни, и то все мощни съюзници - "дядо" Сатурн на своя трон в амбициозния и кариерен знак Козирог, "вуйчо" Уран, озаптен от мекия и обичащ статуквото Телец, и страстната хубавица Венера в чувствения Скорпион, която ще внесе аромат и щипка сексапил, докато кипи усилен тру. Интересна комбинация, която може да бъде нарушена единствено от намесата на отнесения Нептун в Риби, който се намира в точна опозиция с Луната в Дева и който може да мъти водите със своето непостоянство, леност, мечтателност и размити граници... Е, известен мързел все пак е позволен, нали?

Като цяло Земните, Водните и Въздушните зодиакални знаци се радват на добро влияние от страна на планетните конфигурации в момента. За съжаление, на представителите на Огнените знаци /Овен, Лъв и Стрелец/ им е малко "жежко", обтегнато и тежко в този период. Нито една важна планета не транзитира в елемента Огън. Което ще рече, че сега си нямат планетарна подкрепа и трябва да разчитат предимно на собствените си сили и устойчивост, за да преминат през трудностите и предизвикателствата на деня.

Луната продължава да намалява и все повече нейният сърп изтънява видимо. Скоро ще пристигне в знака на Слънцето - Везни - за да се слеят символично по време на предстоящото Новолуние във Везни. Чакат ни интересни, интригуващи времена! Още малко... ще почакаме. По време на намаляваща Луна се избавяме от ненужното, изхвърляме старото, освобождаваме място. Нека го направим. Огледайте се наоколо. Вижте, докоснете вещите си. Те трябват ли ви още? Ако отговорът е отрицателен, дарете ги, продайте ги или ги хвърлете. Нека тяхната затлачена енергия вече не е в дома ви. Или пък... Защо не?

Заемете се и с вашите мисловни модели, с нагласите си, с убежденията си - от полза ли ви са или са вече морално остарели и във вреда? Колко ще ви струва да преоцените идеите си? Правилно - нищо. И можете да пренаредите приоритетите си, докато вършите и други неща. Ако пък усещате, че сте в плен на взаимоотношение или връзка, която ви носи единствено болка и страдание, защо позволявате този тормоз над душата и тялото си? Сложете край. Колкото и остро да усети загубата сърцето ви, си кажете, че далеч е по-добре да стигнете до "адски край, отколкото до ад без край". Режете, късайте. И докато пиша това, се замислих откъде идва толкова много Скорпионова енергия в поста ми, откъде това силно желание за реконструкция, за възраждане, за трансформация.

Обръщам поглед към картата на деня и виждам Венера и Юпитер в Скорпион. Като Венера вече е и ретроградна. Обръща погледа ни назад в миналото. Тласка ни да видим нещата в перспектива, да изследваме в дълбочина интимните си връзки. А и Венера и Марс са в конфликт, квадратират в неподвижните Скорпион и Водолей. Логично е да има напрежение в междуполовите отношения, както и да са акцент, предвид факта, че и Слънцето, и Меркурий са във Везни (знакът на партньорствата и брака). Преразгледайте, спомнете си, вижте нещата в ретроспекция, направете си изводи и заключения. Идва ретроградие на Венера, няма друг път, всички това ни чака.

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg