Астро прогноза за периода 14 - 20 ноември 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 14 - 20 ноември 2016 г.

Понеделник е, денят след изборите за президент на България. А също е и ден на Луната. А тя днес не е каква да е, а Супер Луна. Радваме се на красиво Пълнолуние - по време на Перигея на Луната спрямо Земята.

Затова тя е огромна тези дни. И сияе отгоре с голяма сила. Пълнолунието е по оста Телец-Скорпион и по оста 1-7 дом. Стават активни темата за парите и притежанията, темата за секса, страстта и властта, темата за Аз-а и отношенията му с другите.

Седмицата започваме с Луна в Телец. Тя поне малко омекотява острите вибрации от предходните два дни. Луната в земен знак винаги придава известна стабилност, плавност и устойчивост, а в момента тези качества могат да ни бъдат само от полза. Всякакви занимания със земя са подходящи - ако имате растения, цветя или градина, погрижете се за тях, това ще ви подейства тонизиращо и успокояващо.

Луната в Телец е грижовна и обръщаща внимание на чисто сетивните наслади. Сгответе вкусна храна, постелете удобно спално бельо, облечете се стилно и с вкус, наспете се хубаво, доставете си някакво естетично удоволствие - това са съветите, идващи от Телец.

Луната е перфектно аспектирана от Плутон - време е да действаме активно по отношение на нашите цели и желания. А хармоничният аспект между Сатурн и Юпитер води до мащабни успехи, до затвърждаване на добри дела, до подреждане и структуриране на хаоса.

Във вторник Луната се придвижва в подвижните въздушни Близнаци още в 3.29 ч. рано сутринта и с това белязва новата енергетика на деня. Все още са валидни тенденциите от Пълнолунието. Чак в сряда Луната лека-полека ще започне да намалява. Затова е добре да се пазим от излишно нервно напрежение. По-удачно е да се отдадем на близки пътувания, на учене на нови неща и общуване с околните.

Днес започват Коледните пости. Ако се въздържате от негативни емоции и постъпки, и в същото време ограничите животинската храна, с по-голяма лекота ще преминете през предизвикателствата на ежедневието.

В сряда Луната остава в Близнаци целият ден, съхраняват се лунните тенденции от вчера.

В четвъртък още в 3.04 ч. след полунощ Луната се качва на своя трон в Рак. Времето е подходящо за занимания с дома, семейството и децата. Внесете уют вкъщи, обърнете внимание на роднините си, подредете, разчистете и украсете наоколо.

Погрижете се и за вътрешното си дете - онова вътре във вас, за което така често забравяте. Хармоничният аспект Нептун-Луна съдейства за по-изострената ни чувствителност, поетичност и интуитивност, които показваме в момента.

В петък Луната е във водния кардинален Рак целият ден. Запазват се астрологичните тенденции от вчера. Към тях се прибавя следната важна конфигурации: голям Кардинален кръст, образуван от Уран в Овен, Луна в Рак, Юпитер във Везни и Плутон с Венера в Козирог.

Сякаш сме разкъсвани на четири различни страни, в четири различни посоки. И те са: Аз-ът, Семейството, Кариерата и Партньорството. Определено не ни е лесно. А най-трудно отново ще бъде на представителите на кардиналните знаци /Овен, Рак, Везни и Козирог/ и на тези с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Още в първите минути на съботния ден ще точният хармоничен аспект между двете Светила във водни знаци - Слънцето е в Скорпион, а Луната - в Рак. Това ни прави изключително чувствителни и емоционални, сърдечни и съпричастни, и ще се запази през целия ден. В 5.16 ч. сутринта Луната влиза в огнения Лъв и рязко сменя меланхоличния заряд, характерен за предните два дена.

Луната в Лъв обича да е на светло, да се изявява, да участва в светски събития, да твори, да обича, да играе и да се забавлява. Какво по-подходящо време за всичко това от почивните дни? Излезте навън и истински се позабавлявайте. Разпуснете. Изгонете напрежението, натрупано в уморителните делници.

Вижте се с хора. Отдайте се на ласки и любов. Лудувайте с децата, като децата. Занимайте се с любимото си хоби. Дори да излезете само до магазина или до парка наблизо, облечете се красиво. Позволете си да се поглезите с някаква покупка. Това ще подобри неимоверно настроението ви.

Неделя се очертава да бъде много щастлив, хармоничен и късметлийски ден. Образува се т.нар. Хвърчило на небесната карта - в основата му е Уран в Овен, рамената му са Луната в Лъв и Сатурн с Меркурий в Стрелец, а върхът му е Юпитер във Везни.

Това означава, че стремежът ни към качествени партньорства, любов, красота и справедливост ще бъде подкрепян от силна воля, желание за изява, добро самочувствие, оптимизъм, борбеност, смелост, любознателност, ум, широка перспектива и свободомислие.

Луната ще остане в Лъв до края на текущата седмица. Днес е денят, в който Нептун спира своето ретроградно движение и започва да се движи директно.

В 3.07 ч. Нептун стартира своя директен ход напред, което означава, че вече ще бъдем по-малко уязвими откъм изпадане в заблуди и самозаблуди, откъм илюзии и риск от всякакви пристрастявания. Сега ретрограден остава единствено планетата на внезапните и непредсказуеми промени - Уран.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

От 12 Ноември Венера е в строгия Козирог и ще остане там до 7 декември 2016 г. Любовта става по-премислена, рационална, суха и разумна, лишена от всякакви излишъци, страсти и пикантни оттенъци. Венера в земния Козирог обича скромното и деловото облекло, изкачването в йерархичната стълбица в професионален план, успеха и амбицията.

Ако имате някаква неяснота в интимния си свят, сега е моментът да разнищите нещата из основи, да направите сериозна равносметка и да вземете решение относно бъдещото развитие на тези взаимоотношения.

От 9 Ноември Марс е във Водолей и ще остане там до 19 декември 2016 г. Човеколюбие, нестандартни прояви и успехи в сферата на комуникациите и високите технологии - това са акцентите на нашето поведение в този период.

От миналата седмица и Меркурий е в нов знак - Стрелец - и ще остане там до 2 декември 2016 г. Време на разгръщане на потенциала ни. Меркурий, планетата на разума и комуникациите, преминава през най-авантюристичния и оптимистичен знак от зодиака (Стрелец).

През този период можем да очакваме да сме изключително общителни, любопитни и обзети от желание за разширение и развитие. Ще имаме стремеж да открием нови хоризонти, нов смисъл и цел в живота си.

Много е вероятно някои от нас да се насочат към изучаването на нови и интересни култури, чрез пътувания, книги или активно общуване с чужденци.

Други ще обърнат сериозно внимание на висшето си образование или ще започнат да попиват знания на философска или друг вид тематика, която ще им предостави нов по-разширен поглед над света и заобикалящата ги действителност.

Пожелавам на всички щастлива седмица!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv