Астро прогноза за периода 17 - 23 април 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 17 - 23 април 2017 г.

На 17 април Луната излезе от Стрелец и влезе в Козирог още в 2.03 ч. през нощта. Така че посрещнахме новата седмица със земна Луна, която ни настройва на работна и кариерна вълна. В същото време хармоничният аспект Венера-Марс подкрепя любовните връзки и интимните отношения като цяло.

Възползвайте се от последния почивен ден през Великденските празници и обърнете внимание на човека до себе си. Или се погрижете за някои задачи, които имате да свършите у дома си.

18 април - Луната е в Козирог и днес. Напълно се съхраняват астрологичните тенденции от вчера. Тъй като лунната фаза е последна четвърт и двете светила са в напрегнатия аспект квадратура, е възможно да възникнат конфликти между мъжете и жените по принцип или в частност между съпрузите в едно семейство.

Необвързаните пък може да усетят вътрешно емоционално напрежение, в резултат на разминаване между желанията, идващи от същността на човека от една страна и от емоционалната инстинктивна природа от друга страна.

19 април - в 13.52 ч. на обяд Луната се придвижва от Козирог във Водолей. Въздушната Луна е динамична, подвижна, пътешестваща, учеща Луна. Такива ставаме и ние самите. А когато е във Водолей, във въздуха винаги витае щипка ексцентричност, нестандартност, лудост, примесена с гениалност.

Водолей е знакът, отговарящ за приятелствата, широките социални мрежи и групи, човешките общности като цяло. В същото време под Водолей са и високите технологии и електрониката.

Ако можете днес общувайте, учете, пътувайте, изразявайте се свободно, срещайте се с други хора, повярвайте и на най-щурите си идеи и хрумвания, може да дадат плод, ако им дадете пространство и воля за живот.

20 април - още в първите минути след полунощ днес (по-точно в 0.17 ч.) Слънцето сменя своя знак на транзитиране - излиза от Овен и влиза в земния неподвижен Телец. Това ознаменува пълното ни потапяне в топлата и тучна Пролет.

Телец е знакът, който се оприличава на почвата. Затова през месеците април и май са подходящи заниманията със земя, пръст, почва, садят се цветя, растения, дръвчета, плодове и зеленчуци.

Всичко наоколо е зелено, напъпило, бликащо от живот. Слънцето грее, птичките пеят. Златно време. Такъв е и Телецът, Златният Телец.

Предстои един месец, в който на преден план излизат грижите за парите и материалния успех. Водещият елемент е елементът Земя. Правим нещата плавно, но сигурно, бавно, но упорито, търпеливо и със завидно постоянство.

В противовес на Слънцето в земен знак, Луната и днес е във въздушния Водолей и ще ни тласка към участие в групи, приятелски сбирки и интелектуални занимания. В 8.01 ч. сутринта Плутон става ретрограден. А в 21.19 ч., следствие ретроградното си движение, Меркурий се връща в Овен.

21 април - Венера и Сатурн квадратират през последните няколко дни, това може да доведе до проблеми в любовните взаимоотношения, до приключване на някои връзки или до задълбочаване на кризите в интимен план.

В 13.34 ч. на обяд Марс влиза в подвижните въздушни Близнаци. Активността се насочва по посока учене на нови неща, пътувания, интензивно общуване с другите. Луната е във Водолей през целия ден, чак в 22.46 ч. вечерта се премества във водните подвижни Риби.

22 април - Луната е в Риби от снощи. Днес това ни се отразява по следния начин, характерен за този зодиакален знак: ставаме по-чувствителни, раними и емоционални от обичайното за нас. Може нещо казано или направено лесно да ни засегне или обиди.

В същото време сме нежни и състрадателни. Хората на изкуството биват посещавани от муза за творчество. Интуицията и усетът ни за нещата се увеличават.

Тъй като денят е почивен, можете спокойно да се отдадете на тихи и задушевни занимания. Почетете книга. Вземете си вана. Пишете в дневника си. Обградете се с внимателни и приятни за вас хора. Щадете психиката си. Пийте достатъчно вода.

23 април - Луната все повече намалява и се доближава до фаза Новолуние. Сега моментът е подходящ да се освободим от всичко старо, непотребно и излишно. Да почистим пространството около себе си - както в офиса, така и вкъщи. Разчистването само по себе си може да е неприятна дейност за мнозина от нас, но след него винаги настъпва облекчение, успокояване и радост.

За да можем да започнем нещо както трябва след броени дни, е добре сега да изчистим изцяло дома и работното си място. Така ще почнем на чисто. Тази приказка не е случайна. Луната и днес остава цял ден в Риби, заедно с Венера и Нептун, също в Риби.

Запазват се тенденциите от вчерашния ден. Не прекалявайте с алкохола, точно днес няма да ви се размине леко. Наспете се добре, защото утре ви очаква един активен огнен ден - ще стартираме следващата седмица с понеделнишка Луна в Овен.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Овен до 19 април, всички сме като цяло дейни, активни, инициативни, борбени, смели, оптимисти и изпълнени с енергия. На 20 април Слънцето влиза в Телец, атмосферата става по-спокойна, бурната активност се заменя от по-плавни, но постоянни, действия.

Броят на ретроградните планети остава 4, като миналата седмица. Венера вече не е ретроградна, но на нейно място идва Плутон. В момента ретроградни са Меркурий, Плутон, Сатурн и Юпитер.

Меркурий, движейки се ретроградно, преминава от Телец в Овен. Той ни предупреждава да пътуваме и да общуваме внимателно, да спазваме правилата за движение на пътя, да четем всичко, което подписваме, да проверяваме документите и имейлите си, да пазим техниката си, особено комуникационната такава.

Плутон може да разтвори пред нас неразрешени от миналото ситуации, които ни подканват да вземем решение за глобална промяна и ни зоват да предприемем дълбоки трансформиращи действия. Бъдете готови, защото всяка съпротива е излишна. Плутон неслучайно е наречен великият трансформатор. Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област.

На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония. Тъй като Юпитер е ретрограден, това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни. Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни.

Продължаваща Кардинална тау-квадратура, включваща Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви.

Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки. Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци /Овен, Рак, Везни и Козирог/, както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Налице е и квадратура на Венера и Сатурн, характерна за целия седмичен период. Тя насища с напрежение любовните връзки, подлага ги на проблеми и изпитания, или ги прави по-отговорни и сериозни.

Желая ви успешна нова седмица!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv