Астро прогноза за периода 27 ноември - 3 декември 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 27 ноември - 3 декември 2017 г.

На 27 ноември – Луната е в Риби от вчера и продължава да расте. Водната Луна ни настройва на емоционална вълна. Водещи са чувствата, сърдечните преживявания, интуицията. Възможно е да сме по-разсеяни, отнесени, нежни, романтични, поетични, раними, в сравнение с обичайното за нас. От Луната в Риби е. Заради нея са и обилните снеговалежи.

28 ноември – Съхраняват се тенденциите от понеделника. В 18.34 ч. Луната се придвижва в Огнения Овен и преобръща общата атмосфера в посока към повече активност, пробивност, инициативност, амбициозност и смелост. Между двете Светила е налице хармоничен аспект - те тригонират помежду си.

29 ноември – Днес Луната е в Овен. Запазват се астро-тенденциите от вчерашния ден. Доминиращата стихия е Огънят: Слънцето, Меркурий и Сатурн са в Стрелец, а Луната и Уран - в Овен. На всички Огнени хора им върви (Овен, Лъв, Стрелец).

30 ноември – Чак в 22.39 ч. Луната се премества в Земния Телец. Луната екзалтира в Телец, там тя се чувства максимално комфортно и в силата си. Добре дошли са всякакви занимания със земя, с пръст, с глина, както и такива, свързани с грижа за растения, животни, деца, построяване на нещо стъпка по стъпка.

Физическите удоволствия също са важни, затова се наспете добре, обличайте естествени материи, осигурете си вкусна и питателна храна, отбрани питиета, масаж на тялото и всякакви други екстри. Насладете им се, позволете си ги. Много често се получава така, че за да й е хубаво на душата ни, трябва да му е уютно и на тялото ни.

1 декември – Луната е в Телец. Съхраняват се вчерашните астрологични тенденции. В 11.15 ч. Венера влиза в Стрелец. Любовта става доста по-свободна и раздвижена, отколкото когато Венера се намираше в страстния и обсебващ Скорпион.

2 декември – През деня Луната остава в Телец, запазват се тенденциите от предходните два дена. Чак късно вечерта, в 23.23 ч., Луната се премества във Въздушните Близнаци. Ставаме динамични, любопитни, любознателни, с желание да пътуваме и да се учим, да общуваме с другите хора и да боравим със словото като цяло.

3 декември – Луната е в Близнаци. В 9.32 ч. сутринта Меркурий се обръща и става ретрограден. В 17.51 ч. е Пълнолунието по оста Стрелец - Близнаци. Слънцето е в 12-ия градус в Стрелец, а Луната е в 12-ия градус в Близнаци.

Тази ос е свързана с пътуванията, комуникациите, образованието, ученето и общуването. Възможно е да се чувствате напрегнати, тъй като Светилата се намират в точна опозиция днес. Това напрежение може да се засили заради ретроградността на Меркурий, която да затормози същите тези сфери: комуникации, учене, пътувания. Бъдете внимателни!

За седмицата са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Стрелец. През текущия месец е време да обърнем внимание на образованието и квалификацията си, да се свържем с чужденци или да учим чужди езици, да пътешестваме надалеч или да откриваме нови места. Философските въпроси ни вълнуват повече от обикновено, търсенето на вечните Истини ни запленява. Затова и в този период представителите на тази зодия, както и хората с Асцендент и/или Луна в този знак, се чувстват пряко подкрепени от Слънцето.

Луната изминава пътя от Риби до Близнаци. Първо нараства, а накрая се намира във фазата на Пълнолунието.

Венера е в Скорпион до края на ноември, има склонността да бъде обсебваща, ревнива и много страстна. От 1 декември се премества в Стрелец и става по-авантюристично настроена и свободолюбива.

Марс е във Везни - знакът на любовта, партньорството и брака.

Сатурн е в Стрелец, неговото структуриращо и понякога отрицателно влияние се разпростира предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Ретрограден в момента е само Уран. Той събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи. Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени.

Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Желая щастливо Пълнолуние и хубав месец декември на всички!

******

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg