Астро прогноза за периода 3 - 9 октомври 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 3 - 9 октомври 2016 г.

Започваме седмицата с Луна в Скорпион. Водната Луна ни прави чувствителни и емоционални, склонни към дълбоки преживявания и страсти. Освен това тя е прекрасно аспектирана от Нептун в Риби и съвпада с другата женска планета - Венера, също в Скорпион.

На фона на толкова емоции, чувства, интуитивни прозрения, страст и дълбоки лични изживявания определено ни е трудно да се настроим на понеделнишка вълна.

Това, което все пак ни помага, е растящата Луна, тоест Луната след Новолунието отпреди два дена, която ни дарява с достатъчно сила и енергия, за да се справим с текущо възникващите задачи.

За разлика от женските планети, които в момента хармонират помежду си, двете мъжки планети /Слънцето и Марс/ воюват, като за борбата им спомага и намесата на гиганта Юпитер.

Възможни са ожесточени конфликти между младите и зрелите мъже, между различните поколения и йерархични структури. Това е така заради кардиналната квадратура, която се образува между Марс в Козирог от една страна, и Слънцето и Юпитер във Везни от друга страна.

Във вторник Луната остава в Скорпион целият ден, като напълно се запазват тенденциите от вчерашния ден.

В сряда се радваме на отлично аспектирани Луна и Меркурий, интуицията ни работи прекрасно и успяваме да изразим ясно вътрешния си свят пред другите хора. В 11.27 ч. Луната влиза в подвижния огнен Стрелец.

Денят е добър за учене на нови неща, за пътувания и пътешествия, за връзки с чужбина и чужденци. А хармоничните аспекти Луна-Слънце и Луна-Юпитер, които се образуват, благоприятстват хармонията между вътрешния ни свят и външното ни проявление в света.

В четвъртък Луната остава в Стрелец цял ден. Активността ни е насочена по посока движение, пътуване, динамика, стремеж към усъвършенстване, отношения с чужбина, учене на чужди езици, търсене на вечните истини, стремеж към добиване на нови знания и умения. Тригонът Венера-Нептун във водни знаци улеснява заниманията с изкуство, поезия, литература, творчество, музика и рисуване.

Талантите ни се разгръщат с приятна лекота. Представителите на арт-професиите е добре да се възползват от този благоприятен в астрологично отношение момент, за да създадат прекрасни произведения.

В петък в 10.54 ч. Меркурий се премества от Дева във Везни и се доближава до Юпитер и Слънцето, също във Везни. Планетата на ума и общуването попада в знака на хармонията, справедливостта и търсенето на баланс. В този период ставаме по-способни да виждаме истината от различни гледни точки, също така по-тактични, дипломатични, склонни към компромиси и миролюбиви.

Поради тази причина обаче може да станем и по-нерешителни и колебливи. Меркурий ще остане във Везни до 24 октомври 2016 г. Периодът е подходящ за изглаждане на недоразумения, приближаване на крайни позиции и цялостно омиротворяване.

В петъчната вечер, точно в 23.41 ч. Луната излиза от Стрелец, за да влезе в Козирог и да насити със Земна енергия целия предстоящ уикенд.

В събота и неделя Луната е в Козирог. Ставаме строги, делови и изпълнени с трудов ентусиазъм. Какво да се прави? Тази седмица в понеделник бяхме обзети от страсти и кипежи, а точно в дните, отредени за почивка, сме с Луна в най-твърдия земен знак, Козирог. Добре е да се отдадем на някакъв тип работа: дали ще е домакинстване, ремонт, почистване или ще си вземем служебна работа за дома, не е от значение.

Всякакви усилия ще доведат до положителен резултат. Сега не е време за мързелуване и бездействие. Още повече, че лунната фаза е Първа четвърт, характеризираща се с усещане за общо напрежение. Все нещо ще ни сръчква да вършим и да правим, да не стоим със скръстени ръце. И през двата дни е налице кардинална Тау-квадратура, която още повече ще нажежи напрежението.

Различни части от нас ще ни тласкат към различни дейности. Луната, Плутон и Марс ни насочват към труд и постижения от всякакво естество, докато Слънцето, Юпитер и Меркурий насочват вниманието ни по посока лични отношения и установяване на хармония.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Във Везни Юпитер се чувства по-свободно, отколкото когато беше в Дева. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област.

Слънцето и Юпитер още съвпадат във Везни. Тъй като и двете планети са гиганти, тяхното съвместно действие се усеща силно. Възможно е да получим подкрепа от значима за нас фигура и това да издигне социалния ни статус. Имаме шансовете да израснем личностно и това да си проличи във външния свят. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Меркурий се движи директно в Дева, там той е на трон. Затова умът ни е бистър, паметта - услужлива, речта - уверена, умерена и гладка. Сръчността се засилва, както и всякакви таланти, свързани с реда, практичността, интелекта, любознателността, търговията и склонността към пътувания. Меркурий е в земната Дева до 7 октомври 2016 г., след което влиза във въздушните Везни до 24 октомври 2016 г.

Венера е в Скорпион и слага отпечатък върху любовните отношения по посока на по-голяма обсебеност от партньора, ревност, страст. Венера е в Скорпион до 17 октомври 2016 г.

Марс е в Козирог от 27 септември до 8 ноември 2016 г. Той ни помага в работата, професията и кариерния растеж, насочвайки енергията и действеността ни по посока на материални постижения, професионални успехи, амбициозност, стремеж към кариерно развитие. Тъй като Марс екзалтира в Козирог, той там е в силата си. Ще остане в земния кардинален Козирог до 8 ноември 2016 г. Периодът е подходящ за действие по важни делови проекти.

В периода са ретроградни само планетите Нептун и Уран, всички останали планети се движат директно.

През седмицата е налице хармонично съотношение между четирите стихии - Огън, Земя, Въздух и Вода.

С пожелание за успешна и ползотворна нова седмица!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv