Астро прогноза за периода 5 - 9 април 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 5 - 9 април 2017 г.

На 5 април - Луната влиза в Лъв още в 0.16 ч. тази нощ. Цялата сряда се радваме на Огнена Луна, в нарастващата й фаза. Добре дошли са всякакви светски изяви, както и ярко "излизане на сцената на живота".

Лъв е зодиакалният знак, който е с естествено високо самочувствие и здравословна любов към себе си. Той също така е и благороден, щедър и великодушен, като цяло със слънчев и оптимистичен характер. Когато Луната е в Лъв, още повече хармонично аспектирана от Слънцето в Овен (също Огнен знак), времето е особено добро за творчество, за любов, за забавления, активни игри и занимания с деца.

6 април - Луната е в Лъв през целия ден, съхраняват се тенденциите от вчера. Очаква ни хубав и ползотворен лунен ден, предвид прекрасните аспекти, които се образуват между двете Светила (Слънцето и Луната в Огнени знаци) от една страна, и между Луната и Юпитер - от друга.

В 4 ч. сутринта в четвъртък Сатурн започва своето ретроградно движение в Стрелец. Така броят на ретроградните планети нараства на 3 - Юпитер, Венера и Сатурн. Сатурн ни зове да бъдем разумни и разсъдливи в делата си, а тъй като е в знака Стрелец, това ни се отразява най-вече по отношение на връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

7 април - в 6.23 ч. сутринта Луната се придвижва от Лъв в Дева. Общата психична атмосфера се успокоява по посока на повече заземеност, практичност и служене на другите хора. Ако планирате да свършите някаква конкретна работа, свързана с документи и с добро боравене с детайлите - направете го сега, ще ви се удаде с лекота.

Също така моментът е подходящ и за грижа за здравето, вашето и на близките ви. Дева е знакът, отговарящ за труда, здравето, хигиената, реда, отношенията на работното място. Точният хармоничен аспект между Луната и Меркурий в Земни знаци задава отлично себеизразяване на личността във външния свят, което е предпоставка за лесно и ясно разбирателство между хората.

8 април - в събота Луната остава в Дева цял ден. До голяма степен се запазват тенденциите от вчера. Образува се голям Земен тригон между Луна в Дева, Марс в Телец и Плутон в Козирог, което ни настройва на вълна работа, грижа за парите, финансовите дела и кариерата. Почивен ден е, повечето хора са си у дома.

Напълно възможно е да решите точно сега да се отдадете на пролетно почистване и разчистване. Още повече, че сме на прага на няколко големи празника. Отлична идея е да ги посрещнем на чисто - и в буквален, и в преносен смисъл. Точно Девата ни помага много в това отношение, нека се възползваме от енергията й и жаждата й за чистота и ред.

9 април - Цветница е! Днес си почивайте. Постещите могат да се поглезят малко и да разнообразят менюто си с риба. В 14.36 ч. Луната излиза от Дева и се потапя във Въздушната енергетика на зодиакалния знак Везни. Везни е знакът на партньорството, любовните връзки, хармонията, красотата и изкуствата. Спокойно се отдайте на приятни и споделени интимни мигове с любимия човек. Или излезте сред Природата да се насладите на прекрасните пролетни гледки. Поздравете имениците.

Празнувайте Живота! Сътворете нещо. Доставете радост на всичките си сетива. Бъдете естети. Бъдете справедливи и честни. Луната все повече нараства, съвсем скоро ще застане в точна опозиция със Слънцето, тогава ще дойде Пълнолунието във Везни. Акцент става оста Овен - Везни, това е оста Аз - Ние. Основният въпрос за разрешаване е постигането на крехкият и труден баланс между моите лични потребности и тези на моя партньор.

Напрежението, характерно за фазата на Пълнолуние, вече започва да се усеща от по-чувствителните натури. Съветът ми е да се пазите от нервни ситуации и избухвания, да се щадите повече и да се храните по-леко и здравословно. Пийте достатъчно вода и се наспивайте добре. Така ще съумеете да преборите пролетната умора и да съхраните емоционалното и физическото си здраве.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Овен, всички сме като цяло дейни, активни, инициативни, борбени, смели, оптимисти и изпълнени с енергия. Меркурий е в Телец, способни сме да обмисляме внимателно постъпките и думите си.

Продължаваща Кардинална Тау-квадратура, включваща Слънце и Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки. Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Юпитер е ретрограден в момента. Това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни. Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни.

От 10 март Марс е в Телец и ни прави по-търпеливи, спокойни и постоянни. Марс ще остане в Телец до 20 април 2017 година. Венера е ретроградна от 5 март, в момента транзитира в Риби заради ретроградното й движение, по-късно отново ще се върне в Овен.

Възможно е да се появят проблеми в любовта или във финансите, да се завърнат някакви стари връзки или отношения, да възникне някакво напрежение в тези сфери.

Желая щастливи дни на всички!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., vihrogonche@abv.bg, skype - desykv