Астро прогноза за периода 6 - 12 март 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 6 - 12 март 2017 г.

На 6 март започваме седмицата с Луна в подвижните въздушни Близнаци. Все още е налице напрежение между двете Светила - Слънцето в Риби квадратира с Луната в Близнаци. Възможно е да чувстваме противоречие между съзнателните и емоционалните си нужди.

Близнаци е знакът, който отговаря за любопитството, любознателността, ученето на нови неща с удоволствие и за удоволствие, но също и този, който е свързан с пътуванията, общуването, боравенето със словото, търговията и комуникациите като цяло. Хубаво е днес до обяд да има динамика, движение, активност, път, учене, обмен на идеи.

В 14.58 ч. Луната сяда на своя трон в Рак и с това променя общата енергетика на деня в посока към повече чувства, емоции, преживявания, посвещаване на дома и семейството, вътрешния свят като цяло.

7 март - Луната остава в Рак цял ден. Днес тя е прекрасно аспектирана от Слънцето и Меркурий, съвпадащи в Риби. Образува се Воден тригон, което е хармонична връзка между двете Светила. С лекота ще успяваме да изразяваме самите себе си във външния свят, както и автентичните си чувства и емоции.

Денят е добър да се вслушаме във вътрешния си глас и интуицията си, да си позволим да изживяваме нещата през сърцето, да ги чувстваме с душата си. Да обърнем внимание на дома и семейството си. Луната и Венера обаче конфликтуват, затова е възможно да възникват спорове и напрежение между зрелите и младите жени.

На фона на положителни конфигурации се образува и една отрицателна, а именно Кардиналният кръст - особено внимателни да бъдат представителите на зодии Овен, Рак, Везни и Козирог, както и хората с Луна и/или Асцендент в тези зодиакални знаци.

8 март - Честит празник на всички Жени! Бъдете много обичани и обичащи! Колкото до Луната, тя през деня остава в Рак, знакът на родителството и майчинството. После в 18.50 ч. вечерта се премества в огнения Лъв.

Луната в Лъв обича светските изяви, сцената, лукса. Тя има самочувствие и има защо да го има. Лъв е царствено присъствие. Лъв е светлина и топлина. Насладете им се тази вечер, Дами!

Много интересно астрологично съответствие - през деня жените ще се чувстват предимно майки и грижовници, а вечерта - светски дами и любовници. Кардиналният кръст, за който стана въпрос, все още е налице и оказва своето неблагоприятно влияние върху нас.

9 март - Луната е в Лъв целият ден, запазват се тенденциите от вчера. Денят е добър за общуване между зрелите и младите жени, заради хармоничния аспект между Луната и Венера в огнени знаци. Днес се разпада и Кардиналният кръст, започва да ни олеква осезателно.

10 март - Луната и днес е в Лъв, съхраняват се астрологичните тенденции от предишните два дена. Големият огнен тригон е хармонична конфигурация, предразполагаща към активност, пламенност, смелост, оптимизъм, ентусиазъм и инициативност. В 2.50 ч. след полунощ Марс излиза от огнения Овен и влиза в земния Телец. Всички ставаме някак по-земни, търпеливи, постоянни, стабилни, устойчиви в преследването на целите си.

11 март - Луната се придвижва в Дева още в първите минути след полунощ. Когато имаме земна Луна, всички ставаме по-практични, прагматични, работливи, делови, настроени на работна и материална вълна. Въпреки че е почивен ден, времето е добро за полагане на някакъв труд. Работата ще ви спори с лекота, а и след това ще се почувствате прекрасно. Имайте предвид, че Луната продължава да расте и все повече се доближава до опозиция със Слънцето. Напрежението нараства, емоциите се изострят, за да достигнат своя пик през утрешния ден.

12 март - Луната е в Дева през целия ден. Днес в 16.53 ч. е Пълнолунието по оста Дева - Риби. Това е оста на служенето и на грижата за другите. Точно тази тема може да стане активна през деня - замислете се как служите на околните, с какво сте им полезни и още нещо, в баланс ли сте със собствените си нужди и потребности, докато се грижите за чуждите такива?

Тъй като е неделя, имате възможност да си починете и да помислите. Релаксирайте, отдъхвайте си и се пазете от излишни конфронтации с хората около вас. Днес се формира напрегнатата конфигурация Подвижна Тау-квадратура, включваща Слънце в Риби, Луна в Дева и Сатурн в Стрелец, която ще засегне главно родените под зодиакалните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, както и тези с Луна и/или Асцендент в тези знаци.

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето е в Риби от 18 февруари и ще остане там до 20 март, когато ще се премести в Овен. Водеща е тематиката, свързана със зодиакалния знак Риби - връзка с духовния свят, състраданието, мечтателността, адаптивността и високата чувствителност. Меркурий също е в Риби от 26 февруари до 13 март - умът ни е много интуитивен, но някак разсеян и склонен към заблуди.

Кардинална Тау-квадратура, включваща Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки. Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Секстил Юпитер - Сатурн: винаги когато Сатурн и Юпитер са свързани хармонично помежду си, както е сега, може да очакваме два коренно различни резултата - или огромен неуспех, или траен късмет и щастие. Това зависи от това какво сме правили в предходните седмици и месеци. Ако сме отработвали негативните си черти и сме полагали усилия, реколтата ще бъде изобилна и щедра. Ако сме мързелували и лентяйствали, този аспект между двата гиганта Сатурн и Юпитер може силно да ни разтърси и да ни повали тежко на земята.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Юпитер е ретрограден в момента. Това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни. Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни.

На 28 януари Марс се качи на своя трон в Овен и остава там до 9 март 2017 година. Амбиция, смелост, активност и засилена мъжка енергия е налице в този период. На 10 март Марс се премества в Телец, прави ни по-търпеливи, спокойни и постоянни, и ще остане там до 20 април 2017 година.

Венера е ретроградна от 5 март и остава в Овен до 5 юни с кратко прекъсване, когато ретроградното й движение ще я върне в Риби. Възможно е да се появят проблеми в любовта или във финансите, да се завърнат някакви стари връзки или отношения, да възникне някакво напрежение в тези сфери.

В момента ретроградни са само Юпитер и Венера. Всички останали планети се движат директно. Метафорично казано, всяка планета си е на мястото и се грижи по най-оптималния начин за сферата, за която отговаря.

Желая щастлива и успешна нова седмица на всички!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv