Астро прогноза за периода 6 февруари - 12 февруари 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 6 февруари - 12 февруари 2017 г.

На 6 февруари започваме новата седмица с Луна в Близнаци, прекрасно аспектирана от три страни: от Слънцето във Водолей, от Юпитер във Везни и от Уран в Овен.

Динамика, движение, любопитство, любознателност, стремеж към пътувания и учене на нови неща белязват днешния ден. Той е добър за общуване, излизания с приятели и близки, за танци и отправяне на път, но също и за подготвяне на творчески проекти и всякакъв тип обучения.

В 9.11 ч. сутринта Юпитер обръща своя ход и става ретрограден. Това е предпоставка за засилен вътрешен растеж и за повече мисловен анализ, особено по отношение на партньорството и брака, защото се намира във Везни. Юпитер е ретрограден до 9 юни, като през цялото време продължава да транзитира в знака Везни.

7 февруари - Луната се качва на своя трон в Рак в 9.07 ч. сутринта. Когато имаме водна Луна, както е сега, ставаме по-чувствителни, емоционални, романтични, поетични и раними. Денят е добър за всякакви занимания с дома и децата. Неслучайно зодиакалният знак Рак отговаря за родителството, рода и семейството.

Вечерта Луната прави хармоничен аспект с Нептун в Риби, което ни прави силно интуитивни. В 11.33 ч. Меркурий излиза от Козирог, за да влезе във Водолей. Мисълта ни започва да акцентира върху сферите на човеколюбието, приятелството, другарството, а също така и на високите технологии, електрониката и глобалните мрежи.

8 февруари - Луната целият ден е в Рак. Семейни сбирки и активно общуване с децата и роднините са добре дошли днес. Бъдете внимателни, особено представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), тъй като през деня се образува напрегнатата конфигурация Голям кардинален кръст.

Ще се чувстваме като разкъсани в няколко посоки - Уран в Овен ни тласка към лични изяви, Луната в Рак ни нашепва да обърнем внимание на семейството си, Юпитер във Везни ни насочва към интимния партньор, а Плутон в Козирог повелява да се грижим за израстването в служебната йерархия.

9 февруари - в 11.43 ч. по обяд Луната влиза в огнения неподвижен Лъв. Всички сякаш започваме да искаме да излезем на сцената, желаем да се изявяваме, да блестим и сияем, символично казано. Радваме се на добро самочувствие и на усещане за лична сила и мощ.

Луната все повече нараства, намира се във фаза 2 дни преди Пълнолуние. Емоциите се изострят, хубаво е да бъдем по-внимателни и да не допускаме излишно напрежение.

10 февруари - Луната остава в Лъв цял ден. Кармичният кардинален кръст започва леко да се разсейва, но е налице друг напрегнат аспект - опозицията Слънце-Луна, характерна за всяко Пълнолуние. Този път Пълнолунието е по оста Лъв - Водолей, значими стават обществените теми, приятелствата, личността и егото, децата и творчеството, стремежът за контрол и лидерство.

11 февруари - Пълнолуние в Лъв точно в 2.32 ч. след полунощ. Съхраняват се тенденциите от вчера. Налице е голям Огнен тригон, както и доста планети в огнени знаци. Атмосферата е пропита с пламенност, ентусиазъм, оптимизъм, жар и активност. В 15.51 ч. Луната влиза в Дева. Ставаме делови, практични и земни.

12 февруари - Луната е в Дева. Времето е подходящо да почистим вкъщи, все пак е неделя. Също така можем да се погрижим за здравето си. Дева управлява грижата за здравето и хигиената, както и работата и труда като цяло. Ако имаме нещо недовършено у дома, сега можем спокойно да се заловим с него.

Точният хармоничен аспект Слънце-Юпитер отваря пред нас нови хоризонти и възможности за развитие, а благоприятната връзка между Меркурий от една страна и Марс и Венера от друга, води до добро общуване в любовта. Може би точно днес ще решите да купите нещо мило на любимия си човек по случай идващия Св. Валентин?

За цялата седмица са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Кардинални Тау-квадратури, включващи Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон и Меркурий в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки.

Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Секстил Юпитер - Сатурн: винаги когато Сатурн и Юпитер са свързани хармонично помежду си, както е сега, може да очакваме два коренно различни резултата - или огромен неуспех, или траен късмет и щастие. Това зависи от това какво сме правили в предходните седмици и месеци.

Ако сме отработвали негативните си черти и сме полагали усилия, реколтата ще бъде изобилна и щедра. Ако сме мързелували и лентяйствали, този аспект между двата гиганта Сатурн и Юпитер може силно да ни разтърси и да ни повали тежко на земята.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака чак до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Марс и Венера транзитират заедно в Огнения Овен. На 28 януари Марс се качи на своя трон в Овен и остава там до 9 март 2017 година. Амбиция, смелост, активност и засилена мъжка енергия е налице в този период. Венера го последва миналата седмица и остава в Овен до 5 юни с кратко прекъсване, когато ретроградното й движение ще я върне в Риби.

Меркурий е в Козирог до 7 февруари 2017 г. След това влиза във Водолей. Обръщаме поглед към високите технологии, глобалните мрежи, общностите от хора. Ставаме някак по-универсални, деца на света. Толерираме всичко различно и нестандартно. Меркурий остава във Водолей до 25 февруари 2017 г.

В периода на небосвода ретрограден е само Юпитер. Всички останали планети се движат директно, което е предпоставка за успехи и спокойна цялостна психична атмосфера. Метафорично казано, всеки си е на мястото и се грижи по най-оптималния начин за сферата, за която отговаря.

Желая щастливо и осмислено Пълнолуние в Лъв!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv