Астро прогноза за периода 7 - 11 декември 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 7 - 11 декември 2016 г.

В сряда Луната е в Риби цял ден. Налице са две хармонични астрологични конфигурации, обединяващи сферите на приятелството, партньорството, пътуванията, ученето на нови неща и личните изяви. Днес в 17 ч. планетата на любовта, хармонията и парите Венера се премества от Козирог във Водолей - най-свободолюбивият и ексцентричен зодиакален знак в целия зодиак.

Четвъртък е празничен ден. Честит празник на всички студенти! Днес в 12.19 ч. сутринта Луната влиза в Овен и ни настройва на бурна вълна. Чувстваме се силни и успешни. Хубаво е да се възползваме от това и да действаме. С размах и с ентусиазъм. Огнената Луна е спонтанна, жизнерадостна, буйна, обича да се движи и да прави много неща. Заниманията със спорт, танци, разходки сред природата ще се отразят добре на всички.

В петък Луната е в Овен. Водещи са оптимизмът и борбеността. Съхраняват се тенденциите от вчерашния ден. Огненото присъствие се засилва от факта, че Слънцето и Сатурн съвпадат в Стрелец, и правят точен хармоничен аспект с Луната и Уран в Овен.

В събота е възможно да се почувстваме внезапно личностно осуетени и възпрепятствани по някакъв начин - това е заради продължаващия съвпад между Слънцето и Сатурн. Ако планирате да ходите в чужбина, постарайте се всичко да е наред документално. Ако възнамерявате да учите, погрижете се нещата да са ясни и структурирани, а не обвити в мъгла.

Ще ви помогне хармоничният аспект Меркурий-Нептун, който ще направи мисълта ви логична и подредена и в същото време интуицията ви силна и бистра. Луната е в Овен до 14.41 ч., след това влиза в земния спокоен Телец. Ставаме грижовни, меки, творчески настроени. Важни за нас стават сетивните наслади - удобните дрехи, качествените материи, вкусната сготвена храна, приятният масаж, добрата почивка. Доставете си ги и ще видите колко заредени ще се почувствате.

В неделя Луната е в Телец през целия ден, което е много добре. Почивен ден е, а Телецът обича да се наспива хубаво. Затова наспете се добре, погрижете се вкъщи да е спокойно и приятно, сгответе си нещо любимо, полейте цветята, разходете домашния си любимец и идете на масаж. 

Ако имате градинка или земя, заниманията с нея ще ви се отразят благотворно. Луната екзалтира в Телец, тоест там е най-силна и се чувства най-добре, най-приятно. Телецът обича и парите, и всякакви ценности. Обградете се с материални блага и почувствайте изобилието да се излива върху вас. Усетете благополучието. Възнаградете се за успехите и постоянството си. Позволете си да се наградите. И благодарете. Така Вселената винаги ще ви дава.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

Кардинална Тау-квадратура, включваща Уран в Овен, Юпитер във Везни и Плутон с Венера в Козирог. Водещи са три различни стремежа: към лична изява, към партньорство и към професионални изяви. Това води до повишаване на стреса у много от нас, защото се чувстваме като разкъсани в три различни посоки. Най-високо емоционално напрежение тази квадратура носи на представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и на хората с Асцендент и/или Луна в тези знаци.

Два бисекстила, които показват хармонични връзки между няколко различни сфери в живота ни - Уран-Сатурн-Марс и Марс-Сатурн-Юпитер във въздушни и огнени знаци. Атмосферата е пронизана от стихиите на Въздуха (тоест интелекта) и на Огъня (тоест пламенността). Ще ни се удава едновременно да бъдем темпераментни и надарени с хъс, и умни и разсъдливи. Особено добре това ще се отрази на представителите на въздушните и огнените знаци, както и на тези, които имат Луна и/или Асцендент в тези знаци.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

Венера е в строгия Козирог до 7 Декември 2016 г. Любовта е по-премислена, рационална, суха и разумна, лишена от всякакви излишъци, страсти и пикантни оттенъци. Венера в земния Козирог обича скромното и деловото облекло, изкачването в йерархичната стълбица в професионален план, успеха и амбицията.

Ако имате някаква неяснота в интимния си свят, моментът все още е подходящ да разнищите нещата из основи, да направите сериозна равносметка и да вземете решение относно бъдещото развитие на тези взаимоотношения. От 7 декември следобед Венера е във Водолей и това веднага белязва любовните отношения по посока на повече свобода, независимост, нестандартност и ексцентричност. Ревността към партньора вече няма да бъде никак добра идея. Венера ще остане във Водолей до 3 януари 2017 г.

Марс е във Водолей до 19 Декември 2016 г. Човеколюбие, нестандартни прояви и успехи в сферата на комуникациите и високите технологии - това са акцентите на нашето поведение през този период.

От 2 декември вечерта Меркурий е в земния кардинален Козирог и ще остане там чак до 7 февруари 2017 г. Ще се наложи да бъдем по-умерени в изказванията си, по-търпеливи и да се научим да структурираме по-добре мисълта и идеите си. Плановете, които съставяме в този период, вероятно ще бъдат постижими и реални, стига да подходим към тях отговорно.

Постигането на тези цели ще отнеме време, но ако те са достатъчно премислени, резултатите ще бъдат удовлетворяващи и дълготрайни. Неслучайно винаги в навечерието на Новата година ние си обещаваме през следващата да положим повече усилия за нещо, което сме отлагали в предходната. Винаги по това време Меркурий преминава през Козирог и ни вдъхновява за по-големи цели и мечти.

Знакът на Козирог се свързва с постоянството, волята и търпението. Това са качествата, на които трябва да наблегнем и да не се отчайваме, ако резултатите се забавят, защото това не означава, че няма да са налице в малко по-късен етап. Меркурий в Козирог е етапът, в който трябва да се вгледаме в по-далечното бъдеще, етапът, в който да си поставим по-сериозни и дългосрочни проекти.

Всички планети без Уран се движат директно, което е предпоставка за успехи и успокояване на цялостната психична атмосфера. Всеки е на мястото си и се грижи по най-оптималния начин за сферата, за която отговаря. Желая щастлива седмица на всички!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv