Астро прогноза за периода 7 - 13 ноември 2016 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 7 - 13 ноември 2016 г.

Седмицата започваме с нестандартната и непокорна Луна във Водолей. Въпреки че е понеделник, всички ставаме някак лежерни и свободолюбиви. Иска ни се да можем да изтупаме праха от делника. Луната расте, а и е перфектно аспектирана от Юпитер и Сатурн - време е да действаме активно по отношение на нашите цели и желания. Времето е добро за общуване и срещи с приятели, за всякакъв вид комуникации и занимания с високи технологии.

Във вторник Луната остава във Водолей чак до 23.49 ч., когато се премества в подвижните водни Риби. Запазват се тенденциите от вчерашния ден. Днес е благоприятно взаимодействието между младите и зрелите жени, поради хармоничния аспект Венера-Луна.

В сряда Луната вече устойчиво пребивава в Риби. В 16.15 ч. Луната и Нептун се намират в точен съвпад в Риби, което ни прави изключително интуитивни, чувствителни и поетични. Рискът е, че ставаме и уязвими за заблуди и илюзии, разсеяни, склонни да бъркаме желаното с действителното. Освен това сме състрадателни и отзивчиви, по-раними от обичайното.

Всякакви водни и спа-процедури са подходящи за релаксация през този ден. Днес планетата Марс сменя позицията си, като излиза от Козирог и влиза във Водолей - това става още в 7.33 ч. сутринта. Когато Марс е във Водолей, а той ще остане там до 19 декември 2016 г., във въздуха витае нещо ексцентрично и в същото време човеколюбиво. Възможни са всякакви неочаквани и внезапни постъпки, атмосферата е пропита с щипка нестандартност.

В четвъртък се радваме на прекрасния съюз на двете Светила /Слънцето и Луната/ във водната стихия - Слънцето е в Скорпион, а Луната е в Риби. Чувства, емоции и силни преживявания белязват деня. Луната остава в Риби през целия ден.

В петък още в 3.46 ч. сутринта Луната преминава в кардиналния огнен Овен, което веднага променя атмосферата в посока към повече страст, амбиция, хъс, воля, активност, борбеност и оптимизъм. И тъй като Меркурий и Марс в момента я аспектират отлично, налице е шанс за добро лично изразяване във външния свят, за действие в съответствие с вътрешния мир, за чудесно боравене със словото и ума.

Събота и неделя са много напрегнати дни. За съжаление формиращата се още от началото на седмицата кардинална Тау-квадратура става точна. В събота Уран и Луна се намират в Овен, и са в конфликт както с Плутон в Козирог, така и с Юпитер във Везни.

Най-некомфортно се чувстват представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и всички с Луна и/или Асцендент в тези знаци. Добре е да се пазим от излишни и прибързани действия, от дрязги и караници с близките си, от нервни избухвания.

В неделя в 4.25 ч. сутринта Луната влиза в Телец и с това малко омекотява острите вибрации от предния ден. Луната в земен знак винаги придава известна стабилност, плавност и устойчивост, а в момента тези качества са ни само от полза. Всякакви занимания със земя са подходящи - ако имате растения, цветя или градина, погрижете се за тях, това ще ви подейства тонизиращо и успокояващо.

Луната в Телец е грижовна и обръщаща внимание на чисто сетивните наслади. Сгответе вкусна храна, постелете удобно спално бельо, облечете се стилно и с вкус, наспете се хубаво, доставете си някакво естетично удоволствие - това са съветите, идващи от Телец.

За цялата седмица са характерни следните планетни позиции:

"Набираща скорост" кардинална Тау-квадратура, ставаща най-точна и силно влияеща през уикенда. Наблюдава се високо емоционално напрежение. Налице е риск от междуличностни конфликти. Да внимават най-вече представителите на кардиналните знаци. Събота и неделя се отдайте на почивка, не влизайте в излишни спорове, щадете себе си и околните.

Юпитер е във Везни. Това е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той ще транзитира в знака на партньорството и брака до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

През тази седмица цели три планети сменят своя знак, в който транзитират, и това са Венера, Марс и Меркурий:

Венера е в Стрелец до 11 ноември 2016 г. Любовните отношения са огнени, динамични и свободолюбиви. На 12 ноември сутринта в 6.57 ч. Венера влиза в строгия Козирог. Любовта става по-премислена, рационална, суха и разумна, лишена от всякакви излишъци, страсти и пикантни оттенъци.

Венера в земния Козирог обича скромното и деловото облекло, изкачването в йерархичната стълбица в професионален план, успеха и амбицията. Ако имате някаква неяснота в интимния си свят, сега е моментът да разнищите нещата из основи, да направите сериозна равносметка и да вземете решение относно бъдещото развитие на тези взаимоотношения. Венера ще остане в Козирог до 7 декември 2016 г.

Марс е в земния кардинален Козирог до 8 ноември 2016 г. включително. Той ни помага в работата, професията и кариерното развитие, насочвайки енергията и действеността ни по посока на материални постижения, професионални успехи, амбициозност.

Периодът е подходящ за действие по важни делови проекти. На 9 ноември Марс вече влиза във Водолей и остава там до 19 декември 2016 г. Човеколюбие, нестандартни прояви и успехи в сферата на комуникациите и високите технологии - това са акцентите на нашето поведение от 9 ноември до 19 декември 2016 г.

В събота в 16.39 ч. Меркурий излиза от Скорпион, за да влезе в Стрелец. Време е да разгърнем потенциала си. Меркурий, планетата на разума и комуникациите, преминава през знака Стрелец, най-авантюристичният и оптимистичен знак от зодиака.

През този период можем да очакваме да сме изключително общителни, любопитни и обзети от желание за разширение и развитие. Ще имаме стремеж да открием нови хоризонти,нов смисъл и цел в живота си. Много е вероятно някои от нас да се насочат към изучаването на нови и интересни култури, чрез пътувания, книги или активно общуване с чужденци.

Други ще обърнат сериозно внимание на висшето си образование или ще започнат да попиват знания на философска или друг вид тематика, която ще им предостави нов по-разширен поглед над света и заобикалящата ги действителност. Меркурий ще остане в Стрелец до 2 декември 2016 г. включително.

В периода са ретроградни само планетите Нептун и Уран, всички останали планети се движат директно.

Пожелавам на всички успешна нова седмица!

Десислава Враджалиева - aстрологически консултации

За връзка: 0887 76 50 59, до 19 ч., desykv@abv.bg, skype - desykv