Астро прогноза за периода 8 - 13 май 2018

  • Сподели:
Астро прогноза  за периода 8 - 13 май 2018

8 май – Луната e във въздушния Водолей и днес. Времето е подходящо да се видим с приятели и да разпуснем в приятната им компания. Луната е във Водолей.

Но понеже е "наранена" от две страни - намира се в квадратури със Слънцето от една страна и с Юпитер от друга страна - е възможно днес да се почувстваме много напрегнати и/или неразбрани от околните. Вероятно е да ви хрумнат нестандартни, дори ексцентрични, идеи.

Това е заради Луната във Водолей, която обожава оригиналните и интересни неща. Луната и Венера хармонират помежду си, налице е разбирателство между зрелите и младите жени, както и синхрон между майчината и женствената роля (при жените).

За седмицата като цяло са характерни следните планетарни положения и аспекти:

Слънцето е в Телец. През месеца, в който Слънцето транзитира във втория знак на Зодиака, всички ставаме по-земни и заземени, по-чувствени, с по-открити сетива за красивото и ценното в живота, по-търпеливи, упорити, постоянно устремени към материален успех. В същото време Слънцето е подкрепено допълнително от Нептун в Риби, и Сатурн, Плутон и Марс в Козирог. Юпитер е в опозиция с него, което може да доведе до надценяване на собствените сили или персона.

Луната тази седмица през цялото време намалява, като изминава пътя от Водолей до Телец.

И през настоящата седмица се радваме на двата бисекстила, за които вече ви разказах: Слънце-Нептун-Плутон+Марс, и Юпитер-Нептун-Плутон+Марс. Интересен меланж от пари, кариера, страст и духовен живот.

Вие си изберете на кое ще обърнете внимание приоритетно, но все си мисля, че е възможно да съумеем да съчетаваме нещата, жонглирайки между различните дейности и занимания. По този начин да правим "и това, и онова" вместо "това или онова".

Меркурий е в Овен и се движи директно. Речта ни е по-буйна и непремерена от обичайното за нас. Възможни са гневни избухвания, особено ако не разберем правилно човека до нас или той не ни разбере. Прибързаността и нетърпението също често ни подвеждат в преценките.

Венера в Близнаци ни прави по-гъвкави, подвижни и широко скроени в любовните връзки.

Марс е в Козирог. Той екзалтира в този зодиакален знак и ни дарява със сила, мощ и издръжливост да постигаме целите си.

Сатурн седи на своя трон в Козирог и в момента е ретрограден. Той ще остане там още дълго време. Неговото структуриращо влияние се усеща силно. Ако през изминалите години сте полагали усилия в работата и професията си, ще усетите как сега жънете богата и щедра реколта. Ако обаче сте се отдавали на леност и мързел, точно сега може да почувствате остро колко неразумно сте постъпили.

Козирог дава само на онези, които са се потрудили. На останалите по-скоро взема. Затова е известен като Господарят на Кармата. Ще се наложи да изсърбате това, което сами сте си надробили, особено в сферата на кариерата и професионалния си растеж.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията. В момента се движи ретроградно.

Юпитер е в Скорпион и също е ретрограден. Юпитер е планетата, носеща късмет, експанзия, успех и щастие. От 10 октомври 2017 г. до 8 ноември 2018 г. щастливи шансове търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Нептун е в своите владения в Риби. Интуицията ни е силна. Налице е повишен риск от пристрастявания и изпадане в зависимости.

Уран е в Овен. Пазете си нервите. Стремете се да не вземате прибързани и внезапни решения, които са ключови за вашия живот.

Желая на всички успешна нова седмица!

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg