Астро прогноза за периода 9-15 октомври 2017 г.

  • Сподели:
Астро прогноза за периода 9-15 октомври 2017 г.

Какво ни вещаят звездите за тази седмица?

• 9 октомври – в 4.45 ч. сутринта Луната влиза във Въздушните подвижни Близнаци. Всички ставаме динамични, любопитни, любознателни, общителни и настроени за пътуване на близки дестинации. Отлична Лунна позиция за старт на новата работна седмица!

• 10 октомври – Луната е в Близнаци през целия ден. Съхраняват се тенденциите от вчера. Двете Светила (Слънцето и Луната) са в хармоничен аспект, намират се във въздушни знаци. Интелектът е водещ.

Днес Юпитер се премества от Везни в Скорпион, в 10.31 ч. сутринта. Започва щастлив период за всички Скорпиони и за хората с Луна и/или Асцендент в Скорпион.

• 11 октомври – в 6.38 ч. сутринта Луната сяда на своя трон във Водния Рак. Времето е подходящо за занимания с близки и роднини, с дома и семейството, както и да се посветим на децата си. Рак е най-домошарският зодиакален знак и по правило е доста грижовен.

Когато Луната транзитира в своите Рачешки владения, всички ставаме някак по-обърнати навътре в емоционалния си свят, от една страна, и концентрирани върху дома и близките, от друга.

• 12 октомври – Луната остава в Рак и днес. Запазват се астро-тенденциите от вчера. Засилва се психо-емоционалното напрежение заради образуващата се кардинална Тау-квадратура.

Най-засегнати от нея ще бъдат представителите на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог), както и хората с Луна и/или Асцендент в някой от тези знаци. Темите, предизвикващи конфликтни ситуации в момента, са домът, партньорството и кариерата.

• 13 октомври – в 9.42 ч. сутринта Луната влиза в Огнения неподвижен Лъв. Луната в Лъв обича да се изявява, да излиза на сцена, да играе, да твори и да блести. Обожава любовта и децата. Има самочувствие и гордост. Щедра и великодушна е.

Такива ставаме и ние самите, докато Луната транзитира в този царствен и величествен зодиакален знак. Двете женски планети Луната и Венера са в хармоничен аспект помежду си, наблюдаваме разбирателство между зрелите и младите жени.

• 14 октомври – Луната е в Лъв, запазват се конфигурациите от вчера. Луната е отлично аспектирана от Слънцето и Сатурн. Съумяваме да изразим добре чувствата и емоциите си във външния свят. В 13.10 ч. Венера излиза от Дева и влиза във Везни.

• 15 октомври – в 14.22 ч. Луната влиза в Дева, ставаме подчертано грижовни и загрижени за здравето, реда и хигиената, както и работливи, трудолюбиви и делово настроени. Образува се прекрасната фигура Хвърчило, съставена от Уран в Овен в основата, от рамената Луна в Дева и Сатурн в Стрелец, и от връх Слънце, Меркурий и Юпитер във Везни и Скорпион.

Целта е хармонично партньорство, което може да бъде постигнато с помощта на повече инициативност, усет към детайлите и откритост към чуждата гледна точка.

За седмицата са характерни следните планетарни позиции и аспекти:

Слънцето и Меркурий съвпадат във Везни. Везни е знакът на партньорството, брака, справедливостта, хармонията и любовта.

Луната изминава пътя от Близнаци до Дева. Намира се в намаляваща фаза по време на целия период.

Марс и Венера съвпадат в Дева. Те засилват елемента Земя в звездната карта в момента. От 14 октомври до 7 ноември Венера вече ще се намира в следващия зодиакален знак - Везни - и ще подпомага любовните връзки и брачните отношения като цяло.

Сатурн е в Стрелец, неговото структуриращо и понякога отрицателно влияние се разпростира предимно върху връзките ни с чужбина и чужденците, пътуванията ни зад граница, висшето ни образование и философските ни търсения.

Юпитер е планетата, носеща късмет, разширение, експанзия, успех и щастие. Той транзитира във Везни, знакът на партньорството и брака, до 10 октомври 2017 година. Достатъчно време, за да преживеем разцвет и съживяване в тази област. На фокус са партньорството и брачните отношения, както и всички дела, свързани със справедливост и търсене на хармония.

След тази дата щастливи шансове вече ще търсим и откриваме в сферите под управлението на Скорпион - сексуалността, страстта, окултните и езотеричните науки, боравенето с чужди пари и средства, семейният бюджет и отношенията с банките.

Плутон в Козирог подсказва за изменения по отношение на кариерата или професията.

Ретроградни в момента са само двете бавни колективни планети Уран и Нептун:

Уран събужда в нас потребност да нарушим традициите, да експериментираме, кара ни да се стремим да бъдем единствени и уникални. Уран е необятен източник на нови и нестандартни идеи.

Ние трябва да използваме този период максимално, но и разумно, защото ретроградният Уран (особено в Овен) ни носи изобретателност във всяко едно направление, един невероятен творчески потенциал, но и риск от драстични и нежелани промени.

Уран е планетата на неочакваните и спонтанни действия, на оригиналността, новаторството и ексцентричността. Това е планетата-управител на зодиакалния знак Водолей. Времето на ретроградния Уран (до 2 януари догодина) е много подходящо за разчистване на това, което вече не ни е нужно, за приключване на всичко старо и отживяло.

Планетата, която се свързва със свободата и независимостта, може да създаде сериозна бунтарска нагласа в повечето от нас, да доведе до бурни реакции, а това от своя страна може да стане причина за внезапни и напрегнати ситуации и оттук – да внесе в живота ни непредсказуеми промени и обрати.

Нептун е в своите владения в Риби. Неговата ретроградност обаче може да засили риска от изпадане в заблуди и самозаблуди. Добре е да се пазим и от пристрастявания и зависимости от всякакъв вид.

Желая на всички спокойна и ползотворна седмица!

Десислава Враджалиева - астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: vihrogonche@abv.bg