Бащи, никога не критикувайте външния вид на дъщерите си

  • Сподели:
Бащи, никога не критикувайте външния вид на дъщерите си

Трябва ли да обяснявам защо?

Защото:

1. Твоето мнение за нея ще бъде първата оценка от мъж, която тя ще получи през живота си и ще формира до голяма степен мнението ѝ за самата нея. Искаш ли то да е негативно?

2. Начинът, по който ти се държиш с нея, до голяма степен ще формира представата ѝ за това как всеки мъж може и трябва да се държи с нея.

3. Жените сме особено чувствителни към критика, защото по начало сме свръх критични към самите себе си. Това, че някой важен за нас човек е потвърдил съмненията ни, че не сме достатъчно добри, не ни помага.

4. В живота на всяка жена трябва да има поне един мъж, който не я обича, а я обожава – такава каквато е. Докато стане достатъчно голяма, за да си го намери сама. ТИ си единственият, който ще влезе в тази роля.

5. Ако тя вярва, че заслужава да бъде уважавана и обичана, мъжете, които ще допуска до себе си ще бъдат само тези, които истински я уважават и обичат. Това ще ти спести търсенето на пушка, патрони и достатъчно добро алиби.

И като казвам никога, наистина го твърдя. Не се допускат никакви изключения!

Може би тя е на 3 и е облякла новата рокля на майка си, за да привлече вниманието ти като се прави на малка госпожица? Няма значение, че в момента гледаш футбол по телевизията! Да я погледнеш и да ѝ кажеш, че е ослепителна е по-важно и не отнема много време.

А може би е на 7, мръсна и потна и рита топка с момчетата, а ти мислиш, че една дама не трябва да изглежда така? Запази мнението за себе си!

А може да е на 17 и да си е сложила ужасен грим… остави жена ти и приятелките ѝ да коментират кое е стилно и кое не. Спести си коментарите, които напират в теб! Кажи ѝ, че е прекрасна, но най-много я харесваш без грим.

Също толкова важно е и пред нея да не критикуваш и обиждаш майка ѝ или която и да е друга жена, всъщност.

Не е трудно да се отглежда момиченце, особено ако си достоен да изиграеш ролята на принца на бял кон, защото… кой, ако не ти.

Още интересни статии на автора може да откриете на Milaswellness.com.