Безкрайната енергия вътре в нас

  • Сподели:
Безкрайната енергия вътре в нас

Най-важното нещо в живота ни е нашата вътрешна енергия. Ако винаги сме уморени и не изпитваме ентусиазъм, то животът е безрадостен. Но ако винаги сме вдъхновени и изпълнени с енергия, всяка минута от деня е вълнуващо преживяване.

Как да се свързваме с безкрайната енергия вътре в нас?

Като правим избор за това! Изборът е между това да сме отворени, с отворени сърца или да сме затворени, със затворени сърца. Когато сме отворени, енергията извира вътре в нас и ни личи. Хората го забелязват, сияем.

От къде идва тази безкрайна енергия вътре в нас?

От осъзнатост. Ние избираме дали да сме отворени за нея или да се затворим и да я блокираме. Тази енергия е ДУХЪТ и я усещаме всеки път, когато се свържем с любовта в сърцето ни. Тя е неизчерпаема и е изцяло наша. Всеки я притежава, стига да направи осъзнат избор за това.

Как човек избира да е свързан с безкрайната енергия вътре в него?

Ние сами спираме тази енергия, като се затваряме за нея и я блокираме. Когато си поставим за цел да сме отворени и тя да се лее свободно, в нас нахлува любов, ентусиазъм, наслаждаваме се на пълноценен живот.

Всичко ни се случва с лекота, защото сме в потока. Нужен е контрол. Дори няма значение какво ни се случва и какво точно е преживяването, ако вътрешно се чувстваме приповдигнато.

Каквото и да се случва, да сме осъзнати, да не затваряме сърцето си. От една мета позиция да наблюдаваме случващото се с приемане, смирение и мъдрост. Колкото по-отворени сме, толкова повече неща, хора и добри ситуации идват в живота ни – просто им позволяваме да се случват като не ги спираме, като не ги блокираме.

Тази вътрешна енергия има и способността да ни лекува.

Когато сме радостни, когато през нас протича любовта, ние не познаваме отчаяние, умора, безсилие. Най-лесният начин за отваряне на сърцето е да се учим да се отпускаме. Отпускаме се чрез медитация, вяра във вселената, доверие в Бог, любов към Живота.

Още от автора:

Книга 

Медитация за спокойствие и блаженство

Практика за безусловна любов