Боб Марли за любовта

  • Сподели:
Боб Марли за любовта

Наистина вярвам, че само веднъж в живота намираш някого, който напълно преобръща света ти. Казваш му неща, които никога не си споделял с друга душа и той попива всичко, което казваш и иска да чуе още. Споделяш му надеждите си за бъдещето, мечтите, които никога няма да сбъднеш, целите, които никога не си постигнал и многото разочарования, на които животът те е подложил.

Когато нещо страхотно се случи, нямаш търпение да му кажеш, защото знаеш, че той ще сподели твоя ентусиазъм. Той не се срамува да плаче с теб, когато си наранен или да се смее с теб, когато изпаднеш в глупави ситуации. Никога не наранява чувствата ти или те кара да чувстваш така, сякаш не си достатъчно добър, а напротив: той те изгражда като личност и ти показва неща за теб самия, които те правят специален и дори красив.

Нещата, които изглеждат незначителни за повечето хора като бележка, песен или разходка стават безценни съкровища, които запазваш в сърцето си завинаги. Спомените за детството ти се връщат и са толкова ясни и живи, че сякаш отново си млад. Цветовете изглеждат по-ярки и бляскави.

Смехът е част от всекидневието, докато преди е бил нередовен или въобще не е съществувал. Едно-две обаждания дневно ти помагат да преминеш през дългия работен ден и винаги те карат да се усмихнеш.

В негово присъствие няма нужда от дълги разговори, защото откриваш, че си доволен просто да е до теб. Неща, които никога не са те интересували преди стават очарователни, защото знаеш, че те са важни за този специален човек. Мислиш за него непрекъснато и по време на всичко, което правиш. Прости неща като бледото синьо небе, лекия ветрец или дори буреносен облак на хоризонта те карат да се сещаш за него.

Отваряш сърцето си, знаейки, че има вероятност то да бъде разбито, но при това отваряне изпитваш любов и радост, която никога не си и мечтал, че е възможно да почувстваш. Откриваш, че да си уязвим е единственият начин да позволиш на сърцето си да почувства такова истинско удоволствие, че е плашещо.

Намираш сили в това да знаеш, че имаш истински приятел и вероятно сродна душа, която ще ти остане лоялна до края. Животът изглежда съвсем различен, вълнуващ и значим. Единствената ти надежда и сигурност е, че знаеш, че този човек е част от твоя живот.

Източник: goodreads.com / Превод: Мария Петрова за HighViewArt.com