Бриджит Бардо получи шестата си глоба за подбуждане към расова омраза

  • Сподели:
Бриджит Бардо получи шестата си глоба за подбуждане към расова омраза

Френската актриса, която има дълга история в разпалването на конфликти на расова основа, ще трябва да плати глоба в размер на 20 000 евро за писмо от 2019 г., в което нарича жителите на остров Реюнион „диваци".

Две години след като написа отвореното писмо, в което нарече жителите на остров Реюнион, френска територия в Индийския океан, "дегенеративни диваци" Брижит Бардо бе глобена с 20 000 евро, около 23 000 долара, от френски съд за „подбуждане на расова омраза", според New York Post. 
Нейният говорител Бруно Жаклин също беше глобен за ролята си в разпространението на писмото ù до новинарски организации, добавя Postпозовавайки се на доклад от Le Figaro.

В писмото от 2019 г. Бардо твърди, че жителите на Реюнион са клали козите нечовешко, наричайки ги „местни жители [които] са запазили дивите си гени" и „дегенерирало население, все още напоено с варварски традиции на предците", които предизвикват „канибализма от миналите векове", според пред агенция Франс прес.

87-годишната актриса, популярна с дългата си кариера на модел и с роли в киното, включително "И Бог създаде женатаот 1956 г., беше глобена и заради свои коментари, атакуващи исляма и неговите последователи.
За последно глобата от 15 000 евро през 2008 г. е за писмо, което тя адресира до бившия президент на Франция Никола Саркози, в което се споменава за мюсюлманите като „това население, което унищожава нас и страната ни, налагайки своите действия", според доклад на BBC . 


В годините, след като Бардо се оттегли от актьорската кариера, тя стана известна като активист за правата на животните. 
„Не ме интересува, че изглеждам консервативно и неудобно. Искам само да успокоя душата си и да защитя животните.", каза тя през 2012 г.
Съпругът ù Бернар д'Ормал беше съветник на крайнодясната френска партия Национален фронт (сега известна като Национален митинг), а през 2017 г. Бардо хвърли подкрепата си зад Марин Льо Пен, лидерът на партията, известен с антимюсюлманските коментари.

Две от предишните глоби на Бардо се отнасят за изказвания относно ислямската религия, които тя направи в книгите си „Площад на Плутон" и „Писък в тишината", според Daily Mail.
При явяването си в съда през 2004 г., за да се защити от „Писък в тишината", Бардо се извини, но допълни:

 

„Никога съзнателно не съм искала да нараня някого. Това не е в моя характер. Сред мюсюлманите има хора, които са много добри, както и такива, които са хулигани. Но това го има при всяка религия."