Бруно Марс чупи рекорди

  • Сподели:
Бруно Марс чупи рекорди

Неколкократният носител на награди „Грами“ Бруно Марс написа история като първия някога артист с пет диамантено сертфицарани сингъла. That’s What I Like и When I Was Your Man са и двата диамантено сертифицирани, с продадени и слушани над 10 милиона копия.

Те следват диамантените сертификати на Just the Way You Are, Grenade и Uptown Funk!(Mark Ronson). Освен това Just the Way You Are е дванадесет пъти мултиплатинена, Uptown Funk! и When I Was Your Man  са единадесет пъти мултиплатинени, а Grenade и That’s What I Like са десет пъти муплтиплатинени.

Поздравления към Бруно Марс – първият артист с пет диамантени награди за сингли в историята на златната и платинена програма! Този успех е доказателство за неудържимия креативен гений на Бруно и невероятното партньорство, което е изгадил с екипа на  Atlantic Records”, казва Мич Глейзър, председател и главен изпълнителен директор, Recording Industry Association of America (RIAA).  “Това, което Бруно е постигнал е просто необикновено. По-малко от 60 диамантени награди за сингли са били връчвани, а Bruno сега има пет от тях!”.

Питър Джийн Ернандес, познат със сценичния си псевдоним Бруно Марс, е американски певец, автор, хореограф и продуцент. Роден е в Хонолулу на Хавайските острови. Семейството му е музикално. Първите докосвания на Марс с музиката датират от ранна възраст, и той изпълнява в различни музикални заведения в родния си град, докато е още подрастващ. Завършва гимназия и отива в Лос Анджелис, за да прави кариера в музиката. Марс е едно от общо 6 деца и произлиза от музикално семейство, което го излага на микс от реге, рок, хип хоп и ритъм енд блус. Освен, че е танцьорка, майка му също пее, а баща му използва музикалните му способности, за да пее рокендрола на Литъл Ричард. Чичото на Марс е имитатор на Елвис Пресли, и той окуражава три-годишния Марс да прави изпълнения на сцената. Марс също започва да изпълнява песни на величия като Майкъл Джексън, Айли Брадърс и Темптейшънс. На 4 години, той започва да пее пет дни в седмицата за семейната група Лов Ноутс, с която става известен на острова като имитатор на Пресли. През 1990 г. е включен в Мидуийк като Малкия Елвис, и получава малка роля във филма Honeymoon in Vegas.