Бургас гледа Мария Бакалова на 23 май

  • Сподели:
Бургас гледа Мария Бакалова на 23 май

Първият голям български филм с участието на изгряващата звезда на световното кино Мария Бакалова – „Като за последно“ на режисьора Ивайло Пенчев, ще има премиера в родния град на красавицата Бургас на 23 май.

Прожекциите ще са две – от 17 и от 20 ч в Културен дом на Нефтохимика, а билетите за тях вече са пуснати в продажба, съобщават от Община Бургас. Част от екипа, осъществил филмовата продукция, ще пристигне край морето за бургаската премиера, като те ще разказват любопитни моменти от снимачния процес, както и за работата си с българската гордост в Холивуд Мария, която стана и първата българка, номинирана за Оскар.

Според сюжета, едно момиче трябва да бъде спасено от самоубийство със силата на любовта и това не може да стане без поредица от комични ситуации. Когато жълтата преса раздухва фалшива сензация, че 70-годишен жив класик (Васил Банов) е оплетен в брачните мрежи на 23-годишно момиче (Мария Бакалова), няма как да не се появят свещеник заедно с „превъзпитаните“ си питомци от неделното училище в затвора, бивш военноморски капитан в компанията на шеметни старци, враждуващи за наследство сестри и, разбира се, дебело внуче. Всеки от тях се бори за това, което смята за най-важно - любов, изкупление, пари, наследство, чест, приятелство. Лавина от абсурдни преживявания преобръща живота и взаимоотношенията на героите.  Всеки научава по нещо ново за другия, но и за самия себе си.

Режисьор на филма: Ивайло Пенчев

Сценарий: Божан Петров, Ивайло Пенчев и Весел Цанков

Оператор: Георги Челебиев

Композитор: Георги Стрезов

Участват: Васил Банов, Мария Бакалова, Филип Аврамов, Малин Кръстев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Герасим Георгиев – Геро, Яна Маринова, Анастасия Ингилизова