Четири трика да се отървеш от досадни и нахални личности

  • Сподели:
Четири трика да се отървеш от досадни и нахални личности

Може би ви се е случвало да попаднете в ситуация, която не успявате да контролирате с нахален и досаден човек, който не знаете как точно да поставите на мястото му, просто защото възпитанието ви не го позволява или не искате умишлено да навлизате в конфликти.

Много често съдбата ни изпраща хора с цел изпитание на нервната система и ако успеем да запазим самообладание и да контролираме своите емоции, значи реално сме успели да спечелим тази борба. На думи може би звучи в пъти по-лесно, от колкото в действителност, но има няколко лесни трика, чрез които спокойно можем да се отървем от досадни, неподходящи и нахални хора.

1. Не игнорирайте поведението на нахалните и досадни личности, а отстоявайте своите принципи и ги поставете на място 

Защото направите ли тази грешка, ще позволите на този човек да продължи да играе по нервната ви система, а вие търпеливо ще стискате зъби, докато отвътре ви идва да го размажете само с един единствен удар.

Когато оставим нахалните и досадни хора да контролират нашите мисли и не спираме да се съобразяваме с тяхната чувствителност, те ще продължат да следват своята схема да черпят от енергията ни.

Просто директно застанете срещу човека, когото по някакъв начин ви притеснява или пък ви досажда и в прав текст му кажете да престане, докато не предприемете по-сериозни мерки.

Не е нужно да се съгласявате с всеки срещнат и да се ръководите от желанията на хора, които не значат нищо за вас, затова просто не си губете времето в излишни обяснения, нито пък в търпеливо слушане на досаден събеседник, а директно му кажете какво мислите за него.

2. С неговите камъни по неговата глава 

Никога не позволявайте на някого да ви притеснява, тормози или обижда по някакъв начин. Ако човекът до вас е уникално досаден и непочтено нахален, накарайте го да се погледне в криво огледало, а именно покажете му какъв е той в действителност, като се постараете да имитирате пред него цялостното му поведение, пък дано поне тогава да му светне някаква лампа в главата и да се замисли над държанието си.

3. Най-лесният начин е с отказ за слушане и смяна на обстановката

Ако все пак усетите, че не можете да се справите с този човек, просто спрете да го слушате и се оттеглете, но въпреки това не пропускайте да му споделите за своите чувства, защото в противен случай това ще изглежда като бягство от проблемите, а никой не иска да го смятат за страхливец. 

4. Осмейте се на смешника

Ако този човек се стреми да ви провокира по някакъв начин, не е нужно да подавате и другата буза, нито пък да накланяте глава в знак на съгласие, правилната позиция от ваша страна е да бъдете директни и да отговорите на неговите провокации с насмешка и ирония.

Ако искате този човек да спре - направете с него това, което той прави с вас и никога не се отказвайте и примирявайте с факта, че съществуват толкова нахални и досадни личности, които задължително трябва да търпим.

Няма нищо такова и е най-добре в този живот всеки един човек да си знае мястото и да спре да се бърка и да ръководи живота и мислите на другите, защото животът е един и е даден на нас самите, с единствената цел да изживеем всички вълшебни и незабравими моменти, които ни предлага съдбата.