Човек винаги жадува да бъде част от нещо

  • Сподели:
Човек винаги жадува да бъде част от нещо

Човекът винаги жадува да бъде част от нещо. Нещо, което не е материално, но има способността да ражда много духовни усещания и материални предмети. Човекът ще изпита неудовлетвореност, агресивност, съмнение и болка от отказа да получи потвърждение на съществуването му.

Нещо повече, да получи оценка, която в полза и радост на всички, да е положителна. Човек иска да бъде приет от равнопоставен на себе си. Това не е егоизъм, това са биология и психология.

Образът в огледалото няма да изглежда по-различен начин и няма да каже нищо различно от това, което ти носиш и казваш. Това ще те направи щастлив. Природата ти иска някой подобен на теб, с когото общуваш по всички начини – делови, приятелски, интимни.

Природата те кара да се развиваш умствено и емоционално, да създаваш света около себе си с взаимодействието на подобен на теб. Така изпълваш и развиваш мозъка и сърцето си, задоволяваш естествените нужди за ласка, комплимент, разговор, вечеря, развлечение – всичко, което носи радост, удоволствие, хармония, приятелство, близост, любов.

Тогава двамата или повече от двама изграждат и участват в нещо великолепно, нещо, което се поддържа единствено от доброто взаимодействие между страните.

Забелязали ли сте, че гневните хора са сами? Отрицателните чувства не могат да се споделят. Не са заразни. Не са привлекателни. Човек жадува да споделя пълнотата си с друг човек, който има своя пълнота...

Само чрез взаимодействието, те изглаждат несъвършенсствата си. 

Снимка: pixgood.com