Чувствата са същества

  • Сподели:
Чувствата  са същества

Чувствата идват при нас тихо, често под формата на телесно усещане. Важно е да се научим да ги разпознаваме, те винаги идват, за да ни кажат нещо.

Чувствата са много и различни – страх, болка, замръзналост, безпокойство, влюбеност, агресия, веселост, щастие, тъга... Изрази чувствата си. Те са единствената истина за теб.

Ако ти се плаче или ти е тъжно, дай воля на сълзите си. Ако имаш желание да вървиш бос, докато навън вали из ведро – дай порив на това си чувство.

Чувствата са, за да ги почустваме. Не ги затваряйте в кутията за чай, не ги оставяйте на последната лавица на шкафа. Не бягайте от тях. Те са важни, вземете ги, те са наши. Чувствата са единствената истина за нас.

Стани приятел с чувствата си, заживей с тях, не можеш просто да избягаш, те са предизвикателство. Приеми ги.

Чувстваш се тъжен, сприятели се с тъгата. Бъди състрадателен към нея. Чувствата са същества. Постой с тях. Прегърни ги. Подръж им ръцете. Влюби се в тях.

Не се тревожи, остани с чувствата си, те ще те доводът до дълбоката ти същност. Те са част от нашата истинност, понякога истината боли, но когато си истински, не те е грижа, че те боли, че се смееш, че си влюбен...

Това си ти – ти си своите чувства.

Снимка: wallpaper-kid.com