Да усетиш, че в този миг сте само двамата

  • Сподели:
Да усетиш, че в този миг сте само двамата

Когато искаш някого, ти си с него. Когато обичаш някого – ти си до него.

В тоя освободен свят, в който живеем е много лесно да получаваме това, което искаме, даже супер лесно. Липсата на ценностна система у хората дотолкова е опростила цялото това дебнене на ловеца и хищника, че направо единственото, което ти трябва, за да задоволиш нагона си е малко разум, за да не те разнасят, не за друго.

Най-лесното – вечер, две, три, без ангажименти, пък ако имаш доверие на човека с теб, па и той се окаже разумен – още по-добре – няма да се издавате! Не се заплиташ в драми, няма ги заплахите "мило, ще си изпия хапчетата с марковото уиски", "ще разкажа на всички какво правихме оная вечер" и подобни 13-есегодишни литературно интерпретативни съчинения.

Винаги, когато искаш някого е най-лесното да го имаш – било то на изпросено кафенце, било то с една, две сълзи на очите – хората от съжаление клякат, вродено ни е. Много е лесно да си с човека, когото искаш, защото в повечето случаи на него му е все тая дали днес ще е с теб, ма и на теб ти е все тая дали утре той ще е с теб. Принципи

Стойностно е, когато обичаш. Да, и толкова нелеко. Когато обичаш ти не си с човека днес, утре, в събота, ти си до него, ти си в неговата кауза, която някак си е станала твоя. Ти си до него с цялата си любов и отзивчивост, с цялата доза разбиране и смелост да кажеш – тук не си прав, нека ти помогна. Да обичаш значи да усещаш обичта, всичко останало е едно просто влюбване, едни няколко дни, седмици, месец.

Да обичаш означава едно докосване, случило се по пътя, извървяван заедно, без значение от моментната история. Докосване, полъх на парфюм, който те кара да настръхнеш и забравиш настоящето.

Да обичаш означава да си отдаден, не на него и на неговите мисли, а на плановете, които са ваши. Не на общите идеи, а на идеите, които споделяте истински, да вървите по един път, а не да споделяш неговия път.

Да обичаш означава да срещнеш погледа му и да усетиш, че в този миг сте само двама.

Когато обичаш идва моментът, в който изричаш от само себе си – нека ти разкажа за себе си…