Десет лъжи, които убиват всяка връзка

  • Сподели:
Десет лъжи, които убиват всяка връзка

Във връзките има ситуации, които ни принуждават по един или друг начин да спестим истината от нашата половинка или да изречем благородна лъжа, с цел да не нараним човека, който обичаме. Но съществуват и лъжи, които са способни да унищожат дълго изградените отношения между партньорите и да съсипят цялата връзка. Тези лъжи почти винаги са с цел облагодетелстване или някаква изгода от партньора и са отровата, която е способна да съсипе хората в тази връзка. Ще разгледаме някои от лъжите, които са способни да съсипят отношенията ни с любимия човек.

Вярност - Ти си единственият човек в живота ми, а междувременно човекът, който изрича тези думи се оказва женен или във връзка с още няколко човека.

Пари – Заплатата, която умишлено се скрива от партньора или спечелени пари, които оставяме за всеки случай настрани, а същевременно разчитаме финансово на половинката си.

Липса на чувства – Вече не обичате своята половинка, но категорично твърдите, че имате силни чувства пред партньора си и оставате в тази връзка.

Стъпили сте на криво – Излезли сте на среща с друг човек, имали сте свалки, закачки и любовни афери, които упорито прикривате.

Искам семейство – Но същевременно държите прекалено много на своята свобода и нямате никакво намерение да създадете семейство с човека до вас, но не му го споделяте това навреме.

Искам да се развиваш професионално – Въпреки че на първо място поставяте собствените си интереси и спъвате умишлено развитието на любимия. За вас е по-важно вие да сте начело на тази връзка и не искате по никакъв начин да изпъкне човека до вас.

Бих направил всичко за теб – Но нито го мислите нито го чувствате.

Представянето ти в леглото е перфектно и никога няма да ми омръзнеш  - Когато има някакъв проблем в леглото е хубаво да бъде обсъден с партньора, защото с времето се задълбочава и става още по-трудно да му споделите, че е пълно дърво в леглото. Тази лъжа може да нарани и двамата партньори.

Ти си най-красивият човек в света – Ако не го мислите, просто не го изричайте. Лъжата се казва в повечето случаи винаги с цел някаква изгода от човека до нас.

Не е това, което ти изглежда – Дори и да сте хванали партньора си на калъп, това е лъжата, която може да ви срине тотално.  И почти винаги се оказва, че е било точно това което виждате.