Десет причини, за да бъдете уволнени от работа

  • Сподели:
Десет причини, за да бъдете уволнени от работа

Думите ''Уволнен сте!'' може да предизвикат чувство на паника, стрес и дълбоко да ви наранят. Когато ви уволнят започвате да се чувствате, така, сякаш една важна част от живота ви е просто отнета – начинът ви на работа, развитието ви, дори интелекта ви. Уволнените хора винаги първосигнално си задават един и същи въпрос и той е – ''С какво, точно сбърках?'' 

След което започват да връщат лентата назад и откриват неща, които е било по-разумно да не правят на работното си място. Ще разгледаме няколко причини поради, които могат да ви уволнят от работното място.

1. Лъжете редовно – Когато се опитвате да излезете чисти от ситуацията, опирате до лъжите – те стават ваш първи помощник срещу скандал с шефа. Започвате да измисляте всевъзможни неща, с които директно да прехвърлите вината на своите колеги.

2. Прекалено често отсъствате от работното си място – И независимо какви са причините затова, те винаги са маловажни и с цел да си дадете по-голяма почивка. Не се стараете по никакъв начин да спазвате работното време.

3. Взимате си работни материали и електроника от работното място, защото смятате, че заплатата ви е твърде малка и трябва да си я допълните по този начин – Смятате, че няма нищо лошо в това да си вземете полагащото – офис консумативи, лампи, дребни техники и т.н.  Мислите, че това е още един добър начин, да подобрите бюджета си, пък и вашите шефове, ще могат без проблем, да си позволят нови.

4. Харесва ви да обсъждате личния си живот по време на работа, нещо повече - обичате да обсъждате личния живот на колегите и шефа ви – Вие сте клюкари, които обичат да събират пикантна информация за другите и по този начин да си вдигнат акциите пред началството.

5. Свикнали сте да отлагате днешната работа за утре – Не обичате да спазвате срокове и винаги, отлагате поставените ви задачи за утре или в други ден.

6. Чувствата се у дома си – Постепенно превръщате работното си място в уютен собствен дом – играете на електрони игри, подремвате си, гримирате се  или се бръснете на работното място.

7. Винаги се стараете да минете метър – Смятате, че не е нужно да влагате всичките си сили в работа, която не ви се отплаща подобаващо, затова не си правите труда да изпипвате нещата докрай, а просто се стремите да я свършите възможно най-бързо.

8. Никога не може да бъдете на едно и също мнение с шефа си и не прикривате този факт, а директно му отговаряте и държите тон. Смятате, че сте по-добре информирани от него за всичко – Ако искате да изхвръкнете от работното си място, това е един сигурен начин с който да го постигнете.

9. Оплаквате се постоянно и за всичко – За работното време, за количеството възложени задачи, за средата, в която работите и за всичко, което е пряко свързано с вашата работа.

10. Стараете се да съкратите работното си време – Почти ежедневно закъснявате с някой друг час за работното си място, а в края на работния ден си тръгвате с час, два по-рано. Това е още един сигурен начин да бъдете съкратени.