Десет трика, с които да изглеждаме по-интелигентни

  • Сподели:
Десет трика, с които да изглеждаме по-интелигентни

Има начини, чрез които можем да покажем своето възпитание и интелект пред останалите хора. На първо място е начинът, по който изглеждаме, след което е стилът на изказване, а нашето изражение е ключов фактор към това да изглеждаме уравновесени и интелигентни. Ще ви дадем няколко съвета, с които да подобрите своята самоувереност и да изглеждате по-съсредоточени и информирани пред останалите хора.

1. Постарайте се да изглеждате по-самоуверени в своите думи и действия – Винаги премисляйте предварително своите думи и действия. Излъчвайте самоувереност и покажете своите възможности. Когато човек притежава добро самочувствие и то, естествено, е подплатено с подържан външен вид и интелектуален потенциал, той изглежда достатъчно интелигентен в очите на останалите.

2. Слушайте внимателно своя събеседник, без да го прекъсвате – Интелигентният и добре възпитан човек, никога не прекъсва своя събеседник. Първо изчаква търпеливо човека срещу него да се изкаже и след това представя своята гладна точка по темата.

3. Заложете на изчистен стил във външния си вид – Постарайте се да изглеждате стилни, независимо дали ще заложите на костюм или елегантен изчистен външен вид, не поставяйте никакви лъскави, блестящи и ярки детайли към своето облекло, ако се стремите да изглеждате по-професионално пред останалите хора.

4. Бъдете добре информирани за всички важни събития, които се случват по света – Информирайте се постоянно, следете новините, за да можете спокойно да се изказвате по различни теми. Увеличете мирогледа си и не ограничавайте своите интелектуални възможности.

5. Поддържайте добрия тон и никога, не повишавайте глас – Интелигентните хора никога не повишават глас, нещо повече, дори и когато нещо не им хареса в разговора, те запазват пълно хладнокръвие и започват да си служат с информация и факти.

6. Поздравявайте хората, с които сте в компания (колеги, познати, съседи) Възпитанието е от съществено значение, ако искате да изглеждате по интелигентни. Успешните хора се стремят да имат колкото се може повече контакти. Поздравът е начин да покажем своето уважение към останалите, както и да завържем нови контакти.

7. Говорете с факти – Винаги, абсолютно винаги се придържайте към фактите, никога не говорете празни приказки, които не са подплатени с факти, ако искате да изглеждате интелигенти пред останалите се постарайте да бъдете възможно най-информирани по темите, които обсъждате.

8. Гледайте своя събеседник в очите, докато комуникирате с него – Един от начините по който можете да покажете на своя събеседник, че се интересувате от това, което казва и осмисляте думите му, е зрителния контакт - той излъчва и самоувереност. Когато един човек е вкопчил погледа си в земята, докато разговаря с вас, той изглежда така, сякаш не вярва в себе си, а още по-малко вярва в нещата, които ви казва.

9. Бъдете отворени за възможността да помогнете, когато някой има нужда от вас – Интелигентните хора никога не подминават човек в нужда, още повече ако имат реална възможност да му подадат ръка в труден момент, те биха го направили. Интелигентният човек е наясно, че когато помага, обогатява своята душевност.

10. Научете се на търпение и никога, ама никога, не избухвайте – Интелигентният човек е търпелив и неговото най-силно оръжие са думите. Той се старае никога да не избухва, дори когато го притискат обстоятелствата, той знае как да запази своя контрол и хладнокръвие. По този начин показва, че стои над тези неща.