Десислава Христова – Слава: Любовта трябва винаги да бъде основна движеща сила във всичко

  • Сподели:
Десислава Христова – Слава: Любовта трябва винаги  да бъде основна движеща сила във всичко

Десислава Христова е онова чаровно момиче, което всички познаваме от триото LaTiDa и успешното й участие в „Гласът на България“. Музикалният й път започва от вокална група „Бон-Бон“, а днес вече е факт и първият й самостоятелен проект, наречен „Смелост“.

В Деня на влюбените ви представяме Деси, която ни разказа колко смелост се изисква, за да излезеш от зоната си на комфорт, на какво са я научили срещите с големи звезди като Лили Иванова, как е срещнала любимото си момче Борислав и на какво ги учи всекидневно синът им Самуил.

 

 

-Деси, „Смелост“ e първият ти самостоятелен проект. Откъде дойде вдъхновението, за да запееш „Смелост трябва, пътят е трънлив...“?

-Миналото лято, когато започваха кастингите за новия сезон на „Гласът на България“ много се колебаех дали да се явя. Не знаех дали е редно, след като съм работила предните три сезона като беквокал в шоуто. Но всъщност винаги тайничко съм си го представяла. Исках да изпитам тази емоция и предните сезони все нещо ме спираше. Един ден стояхме с моя брат  Николай Христов, който също е музикант (виолончелист) и мелодията и текста буквално се изляха за половин час. „Смелост трябва…“ , за да излезеш от зоната си на комфорт и да се предизвикаш. Така хората се развиват.

-Каква е историята на видеото, което вече се върти онлайн и  по музикалните канали?

 -Идеята създадохме с Томислав Михайлов – Чочо, който е режисьор на видеото. Той много точно предаде емоцията на парчето и мисля, че картината много добре пасна и кореспондира с посланието на текста и мелодията. Интересен факт е , че снимахме в същото студио, в което заснехме няколко месеца преди това, сезона на Гласът.

-Кои са хората, които ти подадоха ръка и ти помогнаха този проект да стане факт? Какво би им казала?

-Всички, които участваха в този проект са изключителни професионалисти. За музикалната част съм изключително благодарна на Борислав Бояджиев – Борче, който е музикален продуцент на песента, на Румен Бояджиев – син за красивата оркестрация, на Drop Down Community,  и брат ми – Николай, който я изпълниха и не на последно място на Национален фонд „Култура“ , за финансирането на този мащабен проект.  Esc и Pro Cinema, които са продуценти на видеото, както и на невероятният им екип, без когото нямаше тази картина да бъде възможна. Даниел Младенов и Сергей Йорданов, които се погрижиха за моите четири визии в клипа. И моето семейство, което винаги е до мен и ме подкрепя във всичко, което правя.

Какво друго мога да кажа освен „БЛАГОДАРЯ“ . За доверието, за всеотдайната работа, за професионализма и любовта!

-Мислила ли си за солова кариера или просто имаш нужда да излезеш от групата и да покажеш себе си?

-Музиката е начин на изразяване, преживяване, емоция, чувства. Понякога имаме нужда да кажем нещо и сами. Да покажем себе си и в друго амплоа. Надявам се да има какво да „кажа“ и занапред.

-Кое е по-различното когато пееш сама и когато сте заедно с LaTiDa на сцената?

-Много е различно, когато вниманието не е концентрирано само и единствено върху теб. Подкрепата, която усещаш, когато си с някого, те прави някак спокоен. Когато изляза, било то да изпълня песен или да говоря в интервю сама, е някак по–рисковано, защото няма кой да те покрие – хахах. Ако сгафиш – сам си!

-С момичетата от LaTiDa сте пяли на една сцена с най-големите имена у нас като Лили Иванова. Какво е чувството  да работиш с примата на българската музика?

-Лили Иванова е изключителен професионалист и перфекционист и се радвам, че съм имала възможността да бъда на една сцена с нея.

-На какво те учат тези срещи?

-Срещите и работата с музиканти от такъв клас те учат на дисциплина и на поглеждане през чужда призма. Научаваш за техния музикален свят и обогатяваш себе си.

-През 2019-та година животът ти се промени – стана майка на прекрасно момченце, което нарече Самуел. Как те промени майчинството и какво научи като родител?

-Научи ме, че няма как да мисля първо за себе си и че няма никакво значение колко работа имам! Хахаха… Той си иска вниманието и не го интересува какво се случва в света на „големите“. Научи ме на търпение, което все още тества…хахаха.

-Какво е най-важното, на което ти искаш да научиш сина си?

-Да бъде добър човек, да отстоява себе си, с което за сега доста добре се справя, да следва мечтите си и да уважава хората, които го заслужават. Да не съди никого, защото това е качество, което ненавиждам. Нямаме право да бъдем съдници, на когото и да е.

-А любовта – как и кога те връхлетя? Наистина ли любовта дава крила?

-Връхлетя ме преди четири години на едно от турнетата на Лили Иванова. Моят мъж – Борислав, беше част от техническия екип и няколко дни преди края на турнето започна да ме заговаря и закача. Много беше сладко. Най-смешното беше, че бях почти сигурна, че това е последната ни среща и нищо няма да излезе от тази работа. Но… както става в живота, най-неочаквано се събрахме и след по-малко от година аз забременях със Сами. Година след първата ни среща, той ми предложи брак. Любовта е и трябва винаги да бъде основна движеща сила във всичко. И тогава – да! Дава крила!

-Ако можеше да промениш нещо в живота си – какво би било то? И би ли променила нещо?

-Бих променила себе си в някои посоки. Инатът е една черта в характера ми, която идва малко в повече и на мен и на близките ми …хахах. Искам да бъда по–уверена и смела.

Иначе в живота си – не! Аз много обичам живота си и съм благодаря на родителите ми, че са ме насочили именно към към този път – пътят на музиката.

-Вярваш ли, че животът те среща с правилните хора и отхвърля неправилните?

-Да, вярвам, обаче, че решението е твое. Не можеш постоянно да разчиташ, че съдбата ще те насочва. Трябва да избираме сами хората, които да бъдат около нас. Понякога, разбира се, има и естествен подбор, но както казах тези решения идват и от нас.

-Какво предизвикателство бе за теб участието ти в „Гласът на България“? Успя ли да създадеш приятелства?

-Невероятно преживяване! Заслужаваше си на 100%. Приканвам всеки, който мисли, че притежава талант, да опита, защото тази сцена и професионалистите, които работят в предаването, са невероятни. За мен това беше едно пробуждане и refresh към емоцията да бъдеш на толкова голяма сцена. Запознах се с много хора там. Безкрайно талантливи, много усмихнати и позитивни! С някои от тях станахме доста близки и се чуваме и виждаме много често. Подкрепяме се в музикалните си проекти и имаме общ чат във Facebook!

-За какво мечтаеш?

-Да бъда добър човек, добър пример и да създавам красива музика, която да докосва сърцата на публиката.