Детето зодия Овен

  • Сподели:
Детето зодия Овен

Слънцето преминава през знака на Овен от 21 март до 19 април и децата, родени през този период са зодия Овен.

Децата Овни са активни и енергични, винаги се ласкаят да са под светилните на прожекторите, винаги търсят всеобщото внимание.

Трябва да бъдат наблюдавани, особено когато започнат да прохождат. Не са особено внимателни и често страдат от това, много по-често се нараняват или блъскат в околните предмети, отколкото другите деца.

Овните са придирчиви и са склонни да капризничат и при най-малкия повод.

За Овните водещ е умът, затова спокойно можете да ги занимавате с игри, ангажиращи ума от най-ранна възраст. Те обичат да редят пъзели и да си играят на различни образователни игри.

Момчетата Овни са истински зверчета, затова когато се разлудеят, по-добре ги снабдете с меки играчки и леки топки, за да няма пострадали от тяхната енергичност.

Детето Овен е бързо и има нужда от пространство, за да изразходва енергията си. Свързан с това им качество е интересът им към състезателни, полицейски и пожарни коли, а любимият им цвят е червен.

Овните обичат да влизат в различни роли, затова когато пораснат занимания със сценични изкуства им се отдават с лекота.

Въпреки експресивния характер на детето Овен, то се нуждае и от време, в което да се усамотява. В такива моменти е добре да го оставите само в неговото собствено пространство, докато отново се възвърне желанието му да си играе с останалите деца.

Когато е сред връстници и приятели детето Овен обича да е в центъра на вниманието. То има естествени лидерски качества и често ръководи връстниците си в игрите и приключенията.

Децата Овни обичат да им се ръкопляска, обожават околните да им се възхищават, да са в центъра на вниманието. Не допускат и най-малкия и успех да бъде подминат. Обичат много наградите. Ако не постигнат целта си са готови да сипят пепел и жупел и да демонстрират силно раздразнение. Трябва да бъдат научени да приемат и "не" за отговор.

Със своите братя и сестри те се отнасят с уважение и обич, ако са по-малки – ги покровителстват.

Винаги когато можете, разговаряйте с децата Овни. Те са умни и забавни събеседници, но и отлични манипулатори, така че ще са нужни специални умения, за да сте наясно с мотивите им за едно или друго тяхно действие. Като цяло обичат да сътрудничат и да помагат, стига да ги приемате за равни.

Планета: Марс.
Стихия: огън.
Ден: вторник.
Цвят: червено.
Метал: желязо.
Растения: репички, червени чушки, спанак, орехи, червено цвекло.
Аромати: бор, канела, мента.
Камък: диамант, рубин, аметист.

Източник: Първите 7

Детето зодия Овен

Снимка: pxhere.com