Девет начина да станем душата на компанията

  • Сподели:
Девет начина да станем душата на компанията

Повечето хора предпочитат да бъдат в компанията на позитивен, интересен и забавен човек, отколкото до тях да присъства такъв, с когото не могат да намерят общ език или по лошото, такъв, който умишлено предпочита да остане в сянка и да не говори. Веселият и щастлив човек има способността да разведрява ситуацията, да смъква напрежението в хората и да ги кара истински да се забавляват. Сега ще ви разкрием няколко прости начина, чрез които да покажете своята забавна страна пред останалите и да ги накарате, да се чувстват истински щастливи във вашата компания. Ако искаме да бъдем добри приятели, перфектните слушатели и най-забавните личности в цялата компания, просто трябва да спазваме следващите правила.

1. Винаги да се усмихваме, докато контактуваме с останалите хора – Нужно е да го направим, да не сваляме никога своята усмивка от лицето си, ако искаме хората да ни възприемат по-добре, както и да ни се доверяват по-лесно. Човек се печели с отношение, затова е важно, какво излъчваме и още повече по какъв начин контактуваме с другите. Ако подхождаме с усмивка и уважение, хората ще ни предпочитат за свои събеседници, както и за добри приятели.

2. Трябва да избягваме конфликтни ситуации – Това значи, че не трябва да създаваме такива ситуации, ако все пак е избухнал конфликт, трябва да се опитаме да го потушим, независимо, дали имаме полза от това – хората предпочитат да стоят настрана от конфликтни личности и от такива, които правят скандали с единствената цел да повдигнат егото си, както и самочувствието си. Подобен тип хора са без никакво съдържание и това се усеща от останалите. Ако се стремите да бъдете душата на компанията се постарайте да бъдете перфектни миротворци, които печелят битката с помощта на своето великолепно чувство за хумор.

3. Да се постараем, да не говорим с прекалено много подробности – Когато говорим съсредоточено, сериозно и описателно, ние успяваме да изгубим вниманието на другите, нещо повече, започва да им доскучава от нашите празни приказки. Затова е добре да се научим да говорим по-кратко, ясно и остроумно, ако искаме останалите хора да ни обърнат внимание и да ни харесват истински.

4. Важно е да сме себе си и да не се напъваме излишно, да бъдем такива, каквито не сме – Фалшът си личи от километри и никой, не харесва фалшиви и лицемерни хора, за това колкото по-натурални се постараем да бъдем, толкова по-добре за нас.

5. Когато усетим, че хората около нас са притеснени, трябва да им покажем положителната страна на ситуацията, дори ако е нужно да вкарваме и малко ирония – Когато осмиваме проблемите, те имат способността да преминават бързо през нас, докато, когато се жалваме излишно, ние не само, че не печелим съчувствието на останалите, а по-скоро ги подтикваме умишлено да странят от нас. Никой не обича мърморещите личности, които смятат че света се върти около тях, точно поради тази причина, дори и да имаме подобен човек в обкръжението си, ние трябва да подходим с доза ирония и чувство за хумор, ако не искаме да се заразим от неговото черногледство.

6. Да не се притесняваме да споделяме комични ситуации от своето собствено ежедневие – Няма нищо лошо в това да споделим комичен инцидент от своето ежедневие, така определено, можем да спечелим симпатиите на останалите и да се превърнем в най – забавната личност в цялата компания.

7. Да приемаме проблемите с насмешка – Когато усетим трудните периоди в очите на останалите е нужно, просто да им споделим нещо положително и да ги разсмеем, това е правилната рецепта да бъдем душата на компанията, да подхождаме с усмивка срещу стреса и трудностите, да покажем на останалите, че този период бързо отминава и не е нещо непоправимо, защото както хубавите неща имат способността бързо да преминават, така и лошите разполагат със същата способност. Освен, че трябва да бъдем позитивни и забавни пред останалите е важно наистина да вярваме, че доброто винаги стои пред злото и че, без смях и забавление светът е изгубен.

8. Трябва да притежаваме чувство за хумор, както и да не се притесняваме да използваме самоирония – Ако искаме да сме душата на компанията, трябва да носим на шегите на останалите, да не се обиждаме от тяхното чувство за хумор, както и да не се притесняваме да се само иронизираме и забавляваме с нашата собствена личност.

9. Останалите хора умишлено странят от хора, в които усещат напрежение и готовност да ги обсипят с излишна и натоварваща информация – Всеки се стреми да бяга, както бяга дявол от тамян, от хора, които ги натоварват, такива които кипят от напрежение и нерви, и е напълно нормално. Затова, ако искате да бъдете душата на компанията, забравете за всички нерви, проблеми и стрес. Постарайте се да приемате всичко случващо се с усмивка, самоирония и доза забавление.