Доналд Тръмп: 20 култови цитата

  • Сподели:
Доналд Тръмп: 20 култови цитата

Доскоро Доналд Тръмп бе определян като американски бизнес магнат, главен изпълнителен директор на "Тръмп Организейшън", основател на "Тръмп Ентертеймънт Ризортс", член на висшето общество. Към всички тези определения трябва да добавим още едно, при това изключително важно - 45-ият президент на САЩ.

Освен пиперливи и закачливи, изказванията на Тръмп могат да бъдат и много мъдри. Ето 20 от тях, в които откриваме дълбок смисъл.

1. "Проблемът в днешно време е, че политиката е толкова мръсна, че стойностните хора не искат да се занимават с нея."

2. "Никога не изпадайте в дългове за покриване на режийни и на нуждите за ежедневието. Взимайте кредити само за нещо, което ще ви донесе печалби."

3. "Без страст нямаш енергия. Без енергия нямаш нищо."

4. "Животът ми поднесе много ценен урок: този, който теб е предал веднъж, в трудни времена ще го направи отново."

5. "Истинските бизнесмени никога не си позволяват да губят времето си, защото животът е прекрасен, но за жалост твърде кратък."

6. "Смятам, че неумението да дадете адекватен бакшиш е сигурен знак, че сте неудачник."

7. "За бизнеса е важен всеки долар и дори всеки цент. Ще го наречете дребнавост? Здраве да е. Винаги намирам време да сравнявам цените, независимо дали ще купувам автомобил или четка за зъби."

8. "Еднакво лесно, при това по-приятно, е да се мисли за милиони, вместо за хиляди."

9. "Колкото повече е работата, толкова повече ще ви спохожда късметът."

10. "Няма по-престъпно за финансовото благосъстояние от това да имате страхотна идея и да се притеснявате да я реализирате."

11. "Хората ще те уважават, ако печелиш."

12. "Не стоварвайте върху плещите на децата си незаслужено богатство: то може да ги "парализира", да ги обезкуражи и обезвери да работят усилено, за да постигнат своя успех в живота."

13. "Ако се появят съмнения, просто вярвайте в себе си и приемете, че задължително ще успеете. Никой друг няма да го направи за вас."

14. "Ако се опитвате да балансирате между работата и удоволствията, откажете се. Направете работата си по-приятна."

15. "Има много начини да направиш кариера, но най-сигурният от тях е да се родиш в подходящо семейство."

16. "За да успеете, разграничете се от 98% от населението на планетата. Ум, трудолюбие и премислени инвестиции тук също не играят. За да влезете в избраните 2% трябва да се научите да разрешавате неразрешими проблеми."

17. "Най-добре е да започнете да събирате пари за обучението на децата си в деня, в който се появят на бял свят. Дори и по-рано. Едно добро образование е скъпо, но е от съществено значение, за да се гарантира добър старт в живота."

18. "Трудни моменти се случват на всеки. Това е животът! И точно в трудните ситуации вие показвате какъв човек сте всъщност. Успява този, който умее да излиза от тях и да решава сложни проблеми – ето за това точно хората са готови да ви плащат много."

19. "Лошият късмет може или да ви срине, или да ви направи по-силен. Вярвам в поговорката: "Това, което не те убива, те прави по-силен." Изпитвам голямо уважение към хора, претърпели неуспех, но намерили сили да се върнат в играта."

20. "Не правя сделки за пари. Имам повече, отколкото някога ще имам нужда. Правя го заради самото правене."