Дуейн Джонсън забрани използването на оръжия в своите филми

  • Сподели:
Дуейн Джонсън забрани използването на оръжия в своите филми

"Няма да използваме истински оръжия изобщо", заяви Дуейн Джонсън, който обещава да забрани огнестрелните оръжия на снимачната площадка на своите филми след фаталния инцидент с Алек Болдуин в Rust.

„Няма да се тревожим за цената, нито кое колко струва. Ще се погрижим за всичко. Ще сменим оръжията, които използваме, с гумени пистолети".
Джонсън и неговата продуцентска компания Seven Bucks взимат това добре обмислено решение след трагичната смърт на оператора Халина Хътчинс, която Болдуин застреля по погрешка на снимачната площадка на филма Rust. „Оттук нататък всеки филм, който Seven Bucks Productions поема да прави - изобщо няма да включва използването на истински огнестрелни оръжия", каза Скалата пред Variety на премиерата на новия си екшън комедиен филм Red Notice в Лос Анджелис тази седмица.

49-годишната звезда разказа пред медиите и за плановете си относно всякакви бъдещи проекти, които включват оръжия или други снаряди.   
Дуейн обясни, че е останал с разбито сърце след трагедията миналия месец, когато Болдуин случайно застреля Хътчинс на снимачната площадка на уестърна, който се снимаше в Ню Мексико.

Актьорът от Джуманджи каза: „Загубихме живот. Изпращам топлина и сила на семейството ù и към всички на снимачната площадка. Познавам и Алек от много дълго време."

Бившата звезда на WWE си спомни как бързо се е свързал с екипа си след инцидента, за да обсъдят какво трябва да се направи, с цел пълната безопасност на продукцията му занапред.

„Обичам филмовия бизнес. Има протоколи и мерки за безопасност, които винаги сме взимали във филмовия бизнес и приемаме това много сериозно.
Използваме безопасни комплекти за декори, но се случват злополуки докато работим на снимачната площадка."

След това той разказа пред медиите за по-дълбоките последици, които подобни тъжни събития имат отражание върху Холивуд:


„Когато нещо подобно се случи в такъв мащаб... Мисля, че най-разумното и най-правилното нещо, което трябва да направим, е просто да спрем за секунда и наистина да преразгледаме в детайли ситуацията как ще продължи напред".