Джанет Джаксън: ''Храната беше моето спасение в стресовите моменти''

  • Сподели:
Джанет Джаксън: ''Храната беше моето спасение в стресовите моменти''

В автобиографичния нов документален филм за Джанет Джаксън тя си спомня, че е била дразнена от брат си Майкъл Джаксън заради външния ѝ вид и проблемите с теглото през целия си живот.

"Когато бях на 10 години, направих ситкома ''Добри времена" и това бе началото на проблемите с теглото ми и начина, по който гледах на себе си", каза 55-годишната Джанет в трета част от четирисерийния документален филм, излъчен в събота, 29 януари по Lifetime. 


"Развивах се в много млада възраст и съответно гърдите ми започнаха да се личат. И тогава имаше моменти, когато Майк ме дразнеше и ме наричаше с разни епитети като: "прасе", "кон" и "крава". Въпреки всичко не смятам, че го е правил по злонамерен начин, а просто от факта, че между братя и сестри това е вид нормално дразнение. И все пак тези думи по някакъв начин ми се отразиха."

През годините певицата и майка на петгодишния син Айса често е била обект на подигравки от страна на медиите заради проблемното ѝ тегло.
Храната е било нейното спасение в стресовите моменти и в нея Джанет е намирала комфорт, макар и това да е повлияло на имиджа ѝ в обществото.

В документалния филм изпълнителката също разказа, че е загубила сделка за милиони долари с Coca-Cola, заради първото обвинение срещу Майкъл Джаксън. Когато възниква това обвинение за предполагаемото неадекватно поведение на Майкъл Джаксън с 13-годишно момче, Джанет се е намирала точно в средата на голяма сделка с гиганта Coca-Cola.


"От компанията се обърнаха към мен, тъй като братята ми бяха рекламни лица на Pepsi. Когато обаче обвиненията станаха публични Coca-Cola заявиха, че оттеглят договора си с мен. Какво да ви кажа, светът е такъв", добави Джанет.

На въпроса дали обвиненията, отправени срещу Майкъл, са се отразили на живота ѝ, Джанет бе категорична с "разбира се". Тя обаче отбеляза, че никога не е имала съмнения спрямо невинността на брат си, когато Майкъл е споделил, че не е извършил това, в което го обвиняват, тъй като добре познавала характера му.

"Познавам брат си. Той нямаше това в себе си. Брат ми никога не би направил нещо подобно. Но аз все пак съм виновна по асоциация, така го наричат, нали?"