Енергийните вампири са около нас - как да се предпазим

  • Сподели:
Енергийните вампири са около нас - как да се предпазим

Профилът на енергийния вампир лесно ще го разпознаете - просто трябва да проследите някои съществени черти на хората, които ви заобикалят.

Ако искате да го разпознаете, огледайте се за човек, който е с неугледен външен вид, винаги намръщен, нещастен от живота. Тези хора първо набелязват жертвата си, после правят всичко възможно да разгневят и вбесят събеседника си и постепенно започват да източват от енергията му. След срещата ви с такъв тип хора вие ще се почувствате безкрайно уморени, изнервени и без никакви сили. Обикновено те обвиняват другите за нещастията в живота си. Те нямат съществените за нас чувства като съпричастност, чувствителност, жалостивост. За тях тези чувства са просто непонятни.

Изпълнени с гняв, агресия и склонност към интриги, те успяват тактично да манипулират жертвата си и я карат да мисли, че тя има вина за тяхното нещастие. Енергийните вампири са родени егоисти, които не се интересуват от болката на другите, а напротив - склонни са да я удвоят, ако им се отвори такава възможност. Склонни са да натякват за грешките на другия с единствената цел този човек да се почувства нещастен и несигурен в себе си.

Има и такъв тип вампири, които винаги се правят на жертва и целта им е, докато получават подкрепа и съжаление от другия, постепенно, да изцедят силите му. И единственият начин, по който може да се отървете от енергийния вампир, е просто да го държите далеч от себе си. Важно е да запазите мислите и душата си чисти, затова ако забележите такъв тип хора около вас просто бягайте далеч и не навлизайте по-никакъв повод в разговори или спорове с тях.  Ако сте разпознали някои от чертите в свой познат - вече знаете какво да направите.