Енрике Иглесиас – един секссимвол на 46

  • Сподели:
Енрике Иглесиас – един секссимвол на 46

46 години навършва днес секссимволът на латиномузиката Енрике Иглесиас, син на легендарният Хулио Иглесиас.

По случай празника „Билборд“ пусна радостната новина, че тоталният хит на Иглесиас, който се готви за турне през есента – Bailando от 2014 г, е гледан рекордните над 3 млрд. пъти в Youtube и е бил на върха на класацията за латинопесни в продължение на  седмици.

„Винаги давам най-доброто от себе си и влагам в песните, писането на текстове и видеоклиповете много ентусиазъм.  Няма рецепта за това как се прави хит, всичко зависи от феновете“, признава чаровникът, който 4 пъти е идвал и в България за концерти.

Енрике Мигел Иглесиас Прейслер е роден на 8 май 1975 г. в Мадрид, Испания. Той е син на известния испански певец Хулио Иглесиас от връзката му с филипинската манекенка Исабел Прейслер. Има трима братя – Хулио Хосе, Мигел Алехандро и Родриго, както и три сестри – Мария Исабел (Чабели), Тамара и Ана. От 17 години негова партньорка в живота е руската тенисистка Анна Курникова, с която живеят в Маями, САЩ и имат близнаци Николас и Луси, както и момиченце Мари (Маша).

Енрике Иглесиас става известен съвсем млад с албум на испански език (Enrique Iglesias, 1995). Този албум е изключително успешен и му спечелва награда „Грами“ за най-добър испански изпълнител.  Участва в редица филми и в сериалите „Двама мъже и половина“ и „Как се запознах с майка ви“. Печели много награди и неведнъж достига първи места в музикалните класации. Участва в концерт за кампанията „Да спасим света“.